آیلتس یا تافل®: کدام راحت تر است و برای شما کدام آزمون بهتر است؟

IELTS or TOEFL- which one is easier

آیلتس یا تافل، مساله این است!

IELTS یا TOEFL®؟ این یکی از سوال هایی که زبان آموز های عزیزی که قصد دارند از دانشگاه های خارجی پذیرش بگیرند مکررا از من می پرسند. در حالیکه طبیعی است که بخواهید بدانید آزمون آیلتس برای شما راحت تر است یا آزمون تافل، باید بدانید که پاسخ به سوال آیلتس یا تافل چندان هم ساده نیست.

احتیاط در پرسیدن سوال آیلتس یا تافل

متاسفانه موسسه های زبان مختلف ممکن است در پاسخ به این سوال دانشجوها که آیا بهتر است در آزمون ایلتس شرکت کنند یا آزمون تافل، پاسخی می دهند که به نفع کلاس هایشان باشد. مثلاً، تقریباً هرگز هیچ آموزشگاهی که کلاس های تافل ندارد به شما پیشنهاد نمی دهد که با توجه به وضعیت زبان شما، تافل ممکن است آزمون بهتری برای شما باشد. همین موضوع برای آزمون ایلتس هم صادق است و گاهی فردی که ازمون آیلتس برایش بهتر است طوری راهنمایی می شود که در آزمون تافل شرکت کند چون آموزشگاه یا مدرسی که از او راهنمایی خواسته کلاس آیلتس برگزار نمی کند. تنها هدف این آموزشگاه ها یا مدرس ها پر کردن و استارت زدن کلاس هایشان است و متاسفانه با راهنمایی مغرضانه خودشان زبان آموزهای زیادی را به دردسر می اندازند.

من سالهاست هم کلاس های آیلتس و هم کلاس های تافل برگزار می کنم  و بنابراین آنچه در ادامه می خوانید صرفاً تجربه های شخصی بنده هستند و اینکه شما در کلاس های من شرکت می کنید یا نه هیچ تاثیری در پاسخ من ندارد.

اعتبار مدرک تافل و آیلتس در دنیا

خیلی ها فکر می کنند مدرک تافل فقط برای دانشگاه های کشور آمریکا و یا نهایتا دانشگاه های آمریکای شمالی مناسب است و اگر قصد دارید از دانشگاه های کشور های اروپایی پذیرش بگیرید، باید حتماً در آزمون آیلتس شرکت کنید. شاید مدتها قبل اینطور بوده، اما در جال حاضر بیش از ۹۰۰۰ موسسه آموزش عالی در سراسر دنیا (شامل استرالیا و انگلستان) تافل را به عنوان مدرک زبان معتبر می شناسند. من خودم دانشجو های زیادی داشته ام که با نمره تافل به دانشگاه های اروپایی و استرالیایی رفته اند.

همین موضوع برای آزمون آیلتس هم صادق است. در حال حاضر بیش از ۳۰۰۰ دانشگاه و موسسه آموزشی در سراسر آمریکا وجود دارند که نمره آیلتس را به رسمیت می شناسند و شما می توانید با داشتن نمره مینیمم آنها، از آن دانشگاه ها پذیرش بگیرید. حتی اگر بخواهید برای بورد پرستاری آمریکا هم اقدام کنید باز هم می توانید مدرک آیلتس ارائه بدهید.

البته دقت کنید، اینکه دانشگاه های آمریکا IELTS را به رسمیت می شناسند یا با مدرک TOEFL هم می توانید از دانشگاه های اروپایی و استرالیایی پذیرش بگیرید باعث نمی شود واقعاً فرقی نکند شما در آیلتس شرکت کنید یا تافل. چند موضوع خیلی مهم دیگر هم هست که باید مد نظر داشته باشید.

معیار های مهم در انتخاب آزمون آیلتس یا تافل

به هر صورت، اگر قصد دارید بین آزمون های IELTS و TOEFL یکی را انتخاب کنید، من در ادامه معیار هایی را برای شما لیست می کنم که با در نظر گرفتن آنها می توانید راحت تر یکی از این دو آزمون را انتخاب کنید.

معیار اول: رویکرد دانشگاه های مد نظر شما

یکی از معیار هایی که باید مد نظر داشته باشید این است که دانشگاه یا دانشگاه هایی که مدنظر شماست و قصد دارید برای آنها اپلای کنید چه رویکردی نسبت به آزمون تافل یا آیلتس دارند. به عنوان مثال برخی دانشگاه های اروپایی ممکن است نمره آیلتس را به نمره تافل ترجیح بدهد و مثلاً به نسبت نمره آیلتسی که از دانشجوهای بین المللی می خواهند، نمره تافل بسیار بالاتری در نظر بگیرند. این موضوع می تواند برعکس هم باشد. بگذراید برایتان مثالی بزننم.

تبعیض علیه آیلتس در آمریکا

واقعیت این است که بسیاری از استاد های دانشگاه های آمریکا تافل را به آیلتس ترجیح می دهند. عده زیادی هنوز هم تافل را به آیلتس ترجیح می دهند. برای این موضوع دلایل خاصی وجود دارد. مثلاً خیلی ها معتقدند این حقیقت که تافل زبان انگلیسی را بصورت ترکیبی از مهارت ها ارزیابی می کند یکی از برتری های آزمون تافل است. چون در محیط های آکادمیک شما به ترکیبی از لیسنیگ و رایتینگ و ریدینگ و اسپیکینگ نیاز خواهید داشت.

البته مهمترین دلیل برتری نسبی تافل به آیلتس در محیط های دانشگاهی آمریکایی می تواند لهجه این آزمون باشد. به هر حال وقتی شما قرار است در یک محیط که با انگلیسی آمریکایی زندگی کنید، بهتر است مهارت شما در این لهجه سنجیده بشود. در کنار اینها آمریکایی بودن ETS را هم باید در نظر بگیرید!

در آمریکا دانشگاه هایی وجود دارند که اصلاً نمره آیلتس و تافلی که از دانشجو ها می خواهند اصلاً با هم تناسبی ندارند. مثلاً شما می توانید دانشگاه هایی پیدا کنید که از شما نمره ۷ آیلتس می خواهند، در حالیکه همان دانشگاه نمره تافل مورد نیاز برای گرفتن پذیرش را ۷۹ قرار داده است. هر کسی که در مورد نمره این آزمون ها آشنایی دارد می تواند به شما بگوید که گرفتن نمره ۷۹ تافل خیلی خیلی راحت تر از گرفتن نمره ۷ آیلتس است. به عنوان مثال به جمله زیر که از این لینک دانشگاه the Ohio State University برداشته ام دقت کنید:

TOEFL (when required) minimum 550 paper based, 79 Internet, IELTS = 7.0

همانطور که می بینید این اختلاف زیاد در نمره معادل دانشگاه هایی مثل دانشگاه Ohio State دلیل خوبی است که اگر قصد دارید برای دانشگاه ای آمریکا اقدام کنید، خودتان را برای شرکت در آزمون تافل آماده کنید.

برعکس این موضوع هم صادق است. امروز که این متن را برای شما می نویسم، یکی از زبان آموز های من که قصد داشت برای دانشگاهی در نروژ اپلای کند، به می گفت که نمره آیلتس مورد نیاز برای دوره مدنظرش ۵.۵ بود در حالیکه نمره تافل مورد نیاز ۹۰ تعیین شده بود. مشخصاً اغلب گرفتن نمره ۵.۵ آیلتس بسیار بسیار راحت تر از گرفتن نمره ۹۰ تافل است.

البته دانشگاه های زیادی هم هستند که نمره آیلتس یا تافل را منصفانه تعیین کرده اند و شما با انتخاب آیلتس یا تافل چیزی از دست نخواهید داد. بنابراین، منطقی است قبل از اینکه شروع کنید به آماده شدن برای هر یک از این آزمون ها، لیستی از دانشگاه های مورد نظر خودتان را مشخص کنید و بعد از بررسی نمره های تعیین شده برای آزمون های IELTS یا TOEFL در مورد شرکت در این آزمون ها تصمیم بگیرید.

نتیجه: به سایت دانشگاه های مد نظر خودتان مراجعه کنید و نمره های مورد نظر دانشگاه ها را پیدا کنید و با مقایسه آنها، تصمیم بگیرید آیا تبعیضی علیه آزمونی وجود دارد یا خیر.


معیار دوم: سطح زبان شما

سطح زبان شما و میزان مهارت شما در بخش های مختلف زبان انگلیسی می تواند یکی از فاکتور های بسیار مهم در انتخاب آزمون مناسب شما باشد.

مهارت شنیداری (Listening)

در آزمون TOEFL، موضوع فایل های لیسنینگ به صورت کامل آکادمیک هستند، در صورتی که در لیسنینگ آزمون آیلتس، نیمی از فایل های صوتی که گوش می کنید در مورد موضوعات اجتماعی، مثلاً مکالمه بین یک فرد با مسئول پذیرش یک باشگاه ورزشی، و نیمه دیگر در مورد موضوعات آکادمیک هستند.

آیلتس یا تافل: کدام ساده تر است؟
IELTS or TOEFL

از طرف دیگر، اگر با آزمون تافل آشنا باشید، حتما می دانید که این آزمون به شدت به مهارت های لیسنینگ وابسته است. در واقع، برخلاف آزمون آیلتس که هر مهارت تقریباً به صورت مستقل از سایر مهارت ها سنجیده می شود، در تافل مهارت های اسپیکینگ و رایتینگ به شدت با مهارت لیسنینگ ترکیب می شوند. این یعنی نمره ای که در بخش Speaking یا بخش Writing آزمون تافل می گیرید، می تواند به صورت منفی یا مثبت تحت تاثیر مستقیم مهارت Listening شما قرار بگیرد.

نکته دیگری که باید مد نظر داشته باشید این است که در آزمون تافل، شما ابتدا باید به فایل های صوتی گوش کنید و نت برداری کنید و سپس سوال ها به شما نشان داده می شوند. این فایل ها کوتاه نیستند و گاهی به شش دقیقه هم می رسند. بنابراین برای کسب نمره خوب در بخش لیسنینگ آزمون تافل، شما باید توانایی تمرکز روی فایل های صوتی با لهجه آمریکایی برای مدت نسبتا طولانی را داشته باشید.

اما در آیلتس ابتدا شما سوال ها را می بینید و سپس همزمان با پخش شدن فایل های صوتی باید به سوال ها پاسخ بدهید. به علاوه، فایل هایی که در لیسنینگ آزمون آیلتس پخش می شوند کوتاه تر هستند و حتی در سه بخش اول لیسنینگ، در بین پخش فایل صوتی، به شما زمان داده می شود تا بقیه سوال ها را مطالعه کنید.

نکته دیگری که در بخش Listening آزمون آیلتس و تافل وجود دارد این است که در TOEFL شما باید به سوال های چند گزینه ای پاسخ بدهید، اما در آیلتس شما باید به انواع مختلفی از سوال ها، شامل چند گزینه ای و نوشتنی، پاسخ بدهید. این موضوع را به طور دقیق تر در ادامه و در بخش هجی کردن بررسی می کنیم.

نتیجه: اگر مهارت Listening شما خوب نیست و فکر نمی کنید در زمانی که دارید بتوانید آن را به سطح قابل قبولی برسانید، آزمون تافل به هیچ وجه گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود و به احتمال بسیار زیاد در آزمون آیلتس نتیجه بهتری می گیرید.


مهارت هجی کردن کلمات (Spelling)

در آزمون آیلتس، شما باید در بخش های Reading، Writing و Listening پاسخ های خودتان را بنویسید. با توجه به اینکه در آزمون تافل هم در بخش Writing باید متن رایتینگ خودتان را تایپ کنید، پس مساله املای کلمات در بخش های رایتینگ هر دو آزمون آیلتس و تافل به یک اندازه اهمیت دارد.

اما موضوع املای کلمات در آیلتس می تواند به شدت مشکل ساز باشد چون در بخش های Reading و همچنین Listening این آزمون، شما باید پاسخ هایتان را در پاسخنامه بنویسید و اگر در نگارش این پاسخ ها غلط املایی وجود داشته باشد، نمره آن سوال را از دست خواهید داد. به عنوان مثال اگر پاسخ سوالی کلمه Complete باشد و شما این کلمه را به اشتباه به صورت Complet بنویسید، یعنی حرف E آخر آن را ننویسید، نمره آن سوال را از دست خواهید داد.

این درحالی است که در آزمون تافل، در بخش های Reading و Listening شما باید فقط یک یا چند گزینه را انتخاب کنید و هیچ نوشتنی انجام نمی شود که این یعنی در صورتی که املای کلمه ای را ندانید، تاثیری در نمره شما نخواهد داشت.

نتیجه: اگر املای کلمات شما ضعیف است و فکر می کنید نمی توانید تا آزمونتان آن را درست کنید، بهتر است آزمون تافل را انتخاب کنید تا نمره شما لطمه کمتری بخورد.


مهارت مکالمه (Speaking)

یکی از مهمترین تفاوت های آزمون های آیلتس و تافل در بخش اسپیکینگ است. از نظر زمانی، بخش اسپیکینگ آزمون های IELTS و TOEFL چندان با هم فرقی ندارند. بخش Speaking آزمون آیلتس بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه طول می کشد و بخش Speaking تافل کمی طولانی تر است و ۱۷ دقیقه طول می کشد. البته در این هفده دقیقه شما ه دقیقه و چهل و پنج دقیقه حرف می زنید و بقیه این زمان صرف مطالعه ریدینگ ها و گوش دادن به Listening های بخش اسپیکینگ است. در آزمون آیلتس، زمان حرف زدن شما دو تا سه برابر این زمان خواهد بود.

اسپسکسنگ آیلتس یا تافل

در آزمون آیلتس، شما باید در مقابل یک فرد (Examiner) بنشینید و به سوال های او پاسخ بدهید. در واقع، در بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس، روبروی شما یک فرد قرار دارد که نسبت به پاسخ های شما عکس العمل نشان می دهد و در نتیجه مکالمه ای فرد به فرد و طبیعی تر دارید. البته این می تواند کمی استرس زا هم باشد مخصوصاً با توجه به اینکه گاهی عکس المعل اگزمینر ها در آیلتس آنقدر هم آرامش بخش نیست!

اسپیکینگ تافل یا آیلتس

در آزمون تافل، شما باید پاسختان را توسط میکروفونی که به شما داده شده ضبط کنید و در هنگام پاسخ دادن، فقط مانیتور کامپیوتر در مقابل شماست. پس در تافل فردی در مقابل شما قرار ندارد. شما هستید و میکروفون و ماینیتورتان. این موقعیت برای بسیاری از افراد راحت از از حرف زدن با یک اگزمینر (آزمون گیرنده) است. البته، برای خیلی ها هم حرف زدن جلوی یک کامپیوتر عجیب و غیر عادی است و بازده آنها را کاهش می دهد و در نتیجه آزمون آیلتس را ترجیح می دهند.

نتیجه: اگر دوست دارید در بخش اسپیکینگ فردی در مقابل خودتان ببینید و از صحبت کردن با میکروفون در مقابل مانیتور خوشتان نمی آید، آیلتس آزمون مناسب تری برای شما خواهد بود. اما اگر دیدن اگزمینر در مقابل خودتان به شما استرس می دهد و ترجیح می دهید با یک مانیتور حرف بزنید، تافل آزمونی است که باید انتخاب کنید.


آشنایی شما با لهجه های زبان انگلیسی (Accent)

احتمالا باید این مهارت را در مهارت Listening قرار بدهیم، اما تصمیم گرفتم این مورد را به صورت جداگانه بررسی کنم. در آزمون آیلتس، لهجه غالب بریتیش است ولی در موارد متعددی افرادی با لهجه های استرالیایی، کانادایی و چند لهجه دیگر هم می شنوید. این در حالی است که در تافل لهجه غالب آمریکایی است.

این موضوع به تنهایی مشکل خاصی ایجاد نمی کند، چون شما می توانید با صرف زمان و انرژی، هر لهجه ای را یاد بگیرید و مهارت شنیداری خودتان در هر لهجه ای را تقویت کنید. با این وجود، چون یادگیری و تقویت درک شنیداری لهجه های مختلف مستلزم زمان و انرژی است، لهجه می تواند یکی از معیار های مهم در انتخاب آزمون مناسب شما باشد.

نتیجه: اگر شما با لهجه British آشنایی بیشتری دارید، آزمون آیلتس می تواند گزینه بهتری برای شما باشد. اما در صورتی که با لهجه آمریکایی آشنایی بیشتری دارید، آزمون تافل گزینه بهتری برای شما خواهد بود.


معیار سوم: نحوه برگزاری آزمون آیلتس یا تافل

اگر می خواهید بین آزمون آیلتس یا تافل یکی را انتخاب کنید، باید بدانید که این آزمون ها از نظر نحوه برگزاری هم با هم تفاوت هایی دارند که می توانند در انتخاب شما موثر باشند.

در گذشته آزمون TOEFL طولانی تر از آزمون آیلتس بود، اما در آزمون جدیدی که از ماه August سال ۲۰۱۹ برگزار می شود، مدت زمان آزمون تافل کاهش پیدا کرده و تقریباً مدت زمان این دو آزمون مشابه هم شده است. بنابراین، طول زمانی که در جلسه آزمون می نشینید در هر دو آزمون یکی است و نمی تواند معیار مناسبی برای انتخاب شما باشد.

تعداد روزهایی که باید آزمون بدهید

تفاوت عمده این دو آزمون در این است که آزمون تافل در یک روز برگزار می شود، ولی آزمون آیلتس در دو روز.

اگر در آزمون ایلتس شرکت کنید، در روز آزمون ابتدا بخش لیسنینگ (Listening) را خواهید داشت و بعد از آن به بخش ریدینگ (Reading) می رسید و در انتها هم بخش رایتینگ (Writing) را خواهید داشت. بخش اسپیکینگ آزمون IELTS در روز دیگری برگزار می شود. در واقع Speaking این آزمون که بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه طول می کشد، ممکن است یک یا چند روز قبل یا بعد از آزمون کتبی برگزار شود. این می تواند برای شرکت کننده های آزمون آیلتس یک مزیت باشد چون می توانند در بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس با انرژی بیشتری شرکت کنند و سرحال تر باشند.

در آزمون تافل، همه مهارت ها در یک روز سنجیده خواهند شد. در روز آزمون ابتدا شما بخش ریدینگ (Reading) را خواهید داشت. سپس به بخش لیسنینگ (Listening) می روید و بعد از اتمام این بخش ده دقیقه استراحت خواهید داشت. وقتی استراحت شما تمام شد، بخش اسپیکینگ (Speaking) آغاز می شود و بعد از این بخش در نهایت به رایتینگ (Writing) می رسید. اینکه این آزمون در یک روز برگزار می شود ممکن است برای برخی از شرکت کننده ها یک مزیت باشد چون نیازی نیست روز دیگری هم در آزمون شرکت کنند.

نتیجه: اگر برایتان مهم است که همه بخش های آزمون را در یک روز انجام بدهید و مجبور نباشید روز دیگری برای بخش Speaking اختصاص بدهید، آزمون تافل گزینه بهتری برای شما خواهد بود. اما اگر ترجیح می دهید همه آزمون در یک روز نباشید و فکر می کنید جدا بودن بخش اسپیکینگ باعث می شود شما بتوانید نمره بهتری بگیرید، باید در آزمون آیلتس شرکت کنید.


کامپیوتر یا انسان، مساله ای نیست؟!

یکی از تفاوت های اصلی آزمون های تافل و آیلتس این است که در حال حاضر تافل به صورت کامپیوتری برگزار می شود و آیلتس در ایران در زمان نوشتن این مقاله به صورت سنتی با کاغذ و مداد. این می تواند به طور چشمگیری روی عملکرد شما تا تاثیر داشته باشد و بنابراین برای پاسخ به سوال آیلتس یا تافل به این جنبه هم توجه کنید.

در آزمون آیلتس شما با کاغذ و مداد کار می کنید. این یعنی در بخش ریدینگ می توانید روی متن علامت گذاری کنید، زیر کلمات خط بکشید و کارهایی از این دست. شما می توانید در همه بخش های آزمون سوال را در دستانتان بگیرید از هر فاصله ای که راحت تر هستید به آن نگاه کنید! این احساس راحتی می تواند برای خیلی از شرکت کنندگان آزمون بسیار مهم باشد. شاید شما از تایپ کردن رایتینگ خوشتان نمی آید و دوست ندارید برای پاسخ دادن به سوال ها روی گزینه درست کلیک کنید. به هر حال، در صورتی که از کار با کامپیوتر خوشتان نمی آید، آیلتس گزینه بهتری برای شماست.

از طرف دیگر، آزمون تافل که به صورت کامپیوتری برگزار می شود برای خیلی از افراد جذاب تر است. به عنوان مثال اگر دستخط خوبی ندارید و سرعت تایپ خوبی دارید، در این صورت آزمون تافل برای شما مناسب تر خواهد بود. یا به عنوان مثال این موضوع که در تافل صرفاً باید برای انتخاب پاسخ به سوال های ریدینگ و لیسنینگ روی گزینه مورد نظرتان کلیک کنید و هیچ پاسخ نوشتنی ای وجود ندارد می تواند برای بسیاری از افراد یک مزیت مهم باشد.

نتیجه: اگر با کار کردن با یک کامپیوتر در آزمون خوشتان نمی آید، آزمون آیلتس احتمالا برای شما بهتر است. اما اگر عاشق کامپیوتر هستید و با آن احساس راحتی بیشتری دارید، توصیه می کنم تافل را انتخاب کنید.



سخن پایانی…

انتخاب آزمون آیلتس یا تافل فاکتور های متعددی را باید مد نظر داشته باشید. در این مقاله سعی کردم این فاکتور ها را برای شما لیست کنم و تا حد امکان توضیح بدهم. امیدوارم این مقاله توانسته باشد به شما کمک کند راحت تر آزمون مناسب خودتان را انتخاب کنید.

به اشتراک بگذارید:

مدیر و مدرس وبسایت آموزش زبان انگلیسی زبان پلاس ( کلاس ها | آموزش های ویدیویی)

دیدگاه های این مقاله

40 دیدگاه دربارهٔ «آیلتس یا تافل®: کدام راحت تر است و برای شما کدام آزمون بهتر است؟»

  1. خیلی ممنون برادر عزیز معلومات خوبی بود چون برای ریدینگ و رایتینک کدام کتاب ها را بیشتر توصیه میکنید

  2. سلام
    جناب قائمی نژاد برای ازمون ایلتس نظرتان را در مورد کتب ۵۰۴ اسنشل ورد و ۱۱۰۰ می‌خواستم جویا شوم ؟

    1. سلام.
      برای آزمون آیلتس کتاب های زیادی هست که با توجه به سطح خودتون می‌تونید مطالعه کنید. اما به هیچ‌ وجه کتاب ۱۱۰۰ رو مطالعه نکنید. این کتاب برای آزمون آیلتس چه آکادمیک و چه جنرال مناسب نیست. از بین دو کتاب اول هم من کتاب لغات ضروری رو پیشنهاد می‌کنم. کتاب به روز تر و مفید تری هست.

  3. با سلام
    بنده چند سالیه که دارم انگلیسی عمومی و تخصصی حقوقی ام رو به صورت خود خوان مطالعه میکنم و الان هم زیانم در سطح خوبی رشد کرده اما برای اپلای نیاز به نمره تافل دارم و دو سال هم تا فارغ التحصیلی ارشدم هم فرصت دارم.
    اما تمامی کتاب هایی که دارم برای آیلتسه، میخواستم بدونم میشه همون کتاب ها رو برای تافل بخونم و یا خیلی دو آزمون از نظر محتوا هم با هم فرق دارن
    منظور از کتاب ها کتاب های لغت، ریدینگه و رایتینگه

    1. سلام.
      قسمتی از کتاب های لغات شما مشترک خواهند بود چون به هر حال زبان انگلیسی هست. اما در نهایت توصیه می کنم به سمت کتاب های لغت تافل برید. برای ریدینگ و رایتینگ هم اساسا کتاب های آیلتس رو کنار بگذارید و از اول روی تافل کار کنید. از دو رایتینگ این ازمون ها، رایتینگ اولشون کاملاض با هم فرق دارن و رایتینگ دوم هم از نظر تنوع سوال ها و نحوه نوشتن (مثلاً تعداد کلمات و …) متفاوت هستند.

  4. سلام وقت بخیر
    برای مهاجرت به ترکیه بصورت تحصیلی کدام ازمون زبان ارجحیت داره؟ و اینکه برای کسی که زبانش در کل متوسط به پایینه کدام ازمون زبان بهتره علاوه بر ایلتس و تافل برای ترکیه
    ممنونم

    1. سلام.
      راجع به مهاجرت به ترکیه اطلاعاتی ندارم. باید نمره های دانشگاه ها رو با هم مقایسه بفرمایید که بتونید تصمیم بگیرید کدوم برای شما راحت تر هست. در مورد سوال دوم شما هم، همونطور که عرض کردم، بنده در جریان نیستم که دانشگاه های ترکیه چه نمره هایی از چه آزمون هایی رو قبول می کنن. دانشجوهایی داشتم که با آزمون تافل پذیرش کرفتن، اما شما در هر زمانی که می خواهید خودتون رو برای شرکت رد هر آزمون زبانی آماده کنید، باید همون موقع به وبسایت دانشگاه ها سر بزنید و مینیمم ها و آزمون های مورد قبولشون رو بررسی بفرمایید. مثلاً ممکن هست دانشگاهی از شما نسخه Home Edition یک آزمون رو قبول کنن، ولی دانشگاهی دیگر در همون شهر و با رنکینگ حدودا مشابه این آزمون رو قبول نکنن. یا شاید دانشگاهی باشه که در یک زمانی Home Edition تافل رو قبول کنه، ولی بعداً در یک بازه زمانی دیگری این آزمون رو نپذیره.

  5. سلام من ایلتس۶.۵ دارم و میخام تافل بدم که اسپیکینگم ۲۴ بشه چه کاری باید انجام بدم؟

    1. سلام.
      چند نمونه از سوال های تافل رو کار کنید. تکنیک های پاسخگویی اون ها رو یاد بگیرید. چند نمونه ضبط شده رو به مدرسی بدید که نمره شما رو ارزیابی کنن و از اونجا روی نقاط ضعفی که بهتون اشاره می کنن کار کنید. ممکن هست اصلاً بعد از همین چند نمونه ای که ضبط می کنید خیلی هم کار زیادی برای گرفتن نمره ۲۴ نداشته باشید. ممکن هم هست نیاز باشه سرعت، دامنه لغات یا گرامر خودتون رو ارتقا بدید.

    1. سلام.
      این آزمون ها به وصرت مکرر برگزار میشن و بجز برخی زمان ها در طول سال که ممکن هست تعداد آزمون های برگزار شده کمتر باشه یا متقاضی شرکت در آزمون زیاد بشه، مثل فصل پاییز در ایران که متقاضی های اخذ پذیرش دارن به ددلاین خودشون نزدیک میشن، شما می تونید تقریباً همیشه با فاصله مثلاً یک ماه آزمون آیلتس یا تافلی در ایران پیدا کنید.

  6. سلام برای مهاجرت کاری به کانادا کدوم بهتره
    تا حالا کلاسی نرفتم ولی زیاد اخبار cnn گوش میکنم و گوشم به لهجه آمریکایی خیلی آشناست
    ولی مهارت های دیگه رو اصلا کار نکردم

  7. و اینکه بین مراکز امیر بهادر و دانشگاه خاتم و سنجش(NOET) کدوم بهتره؟ از نظر کیفیت سیستم و امکاناتشون، شلوغی سر و صدا کمتر و …؟

  8. سلام. من ۱۱ ژانویه ی ۲۰۲۰ آزمون آیلتس دادم و نمراتم به ترتیب لیسنینگ:۸.۵ ریدینگ:۸ رایتینگ:۶.۵ اسپیکینگ:۶.۵ . مهارت لیسنینگ و ریدینگم خیلی خوبه و انتظار ۹ داشتم تو هر دوشون ولی مثل اینکه یکی دو تا غلط داشتم. مهارت رایتینگمو به شخصه ماه آخر یک مقدار شل گرفتم و فقط یک متن با موارد مورد نیاز پایه نوشتم که این نمره رو گرفتم. برای اسپیکینگ به علت خستگی و استرس مغزم قفل کرده بود و نتونستم در حدی که آماده شدم عملکرد نشون بدم. من خودم لهجه ام امریکنه و تو خود آیلتس هم همه چی از املا و تلفظ و… امریکن بود. ولی متاسفانه اون دانشگاهی که میخوام اقدام کنم تازه متوجه شدم که آیلتس قبول نمیکنن و حتما باید تافل باشه. الان با این سطح مهارتی بنده به نظرتون برای گرفتن نمره ی حداقل ۸۰ (نمره ی رایتینگ باید ۲۰ از ۳۰ باشه برای دانشگاه مورد نظرم) چقدر زمان میبره؟ منابعی هست که برا تمرین بتونم استفاده کنم؟

      1. ممنون. حداقل ۸۰ هستش و خودم تا جای ممکن میخوام سعی کنم نمره ی بیشتری بگیرم. در کل با سطح من برا گرفتن یک نمره ی عالی مثلا بالای ۱۰۰ یا بیشتر دو ماه کافیه؟ یا بیشتر زمان بذارم؟

  9. سلام
    وقت بخیر
    من تازه میخام شروع کنم به خوندن زبان. لیسنینگم متوسط به پایینه. میخاستم بدونم تو مدت ۱ سال میشه نمره ۹۵ تو تافل بدست آورد. اصولا برای این نمره برای سطح زبان متوسط به پایین چه مدت باید وقت گذاشت؟

    1. سلام.
      توی یک سالی که گفتید می تونید به این نمره برسید. در زمان کمتری هم می تونید به این نمرهی برسید. بستگی داره به میزان مطالعه شما. پیشنهاد می کنم برای شروع روزی بطور میانگین حداقل ۶ ساعت رو مد نظر داشته باشید تا بتونید لیسنینگ و دامنه لغات لازم رو بسازید. بعدش می تونید با صرف زمان کمتری در روز هم نتیجه بگیرید.

    1. سلام. این دو نمره تا حد زیادی مشابه هستند. شما باید پارامتر هایی که در این مقاله توضیح دادم رو در مورد خودتون ارزیابی کنید. مثلاً اگر لیسنینگتون خوب هست، تافل راحت تره. اگر نه، آیلتس. البته همه این ها از لحاظ زمانی هستن و شما با صرف زمان می تونید به هر نمره ای که بخواهید توی هر آزمونی برسید.

  10. سلام.بنده برنامه نویس هستم میخواستم بدونم برای مهاجرت چه مدرکی واسم بهتره ممنون

  11. من لیسنینگ متوسطی دارم یعنی در تست های TPO که میزنم معولا لیسنینگ و از نصف بیشتر میزنم و رایتینگ هم نسبتا خوبم. ریدینگ هم میتونم دو سوم سوالارو درست جواب بدم ولی تا هالا اسپیکینگ تمرین نکردم.
    چطوری میتونم تو ایلتس نمره بیارم؟ و اینکه زمان کمی دارم و میخوام نهایتا تا مرداد این نمره و داشته باشم.
    ممنون

    1. سلام.
      سوالی که پرسیدید به این شکل جواب دادنش خیلی کار سختی هست. نمره ای که می خواهید خودش بسیار تعیین کننده هست. ظاهرا شما مدتی زبان رو برای آزمون حداقل تافل کار کردید. خب، شما بهتره یک یا دو تست آیلتس بزنید. بعدش باید ایراد هاتون بررسی بشه که مشکلاتتون کجاست و بعد برای رفع اون مشکلات اقدام کنید. ممکنه بهتر باشه با مدرسی کار کنید، ممکنه بخش هایی رو به صورت خود خوان بتونید بهبود بدید و یا ترکیبی از این ها. مثلاً برای رایتینگ که فرمودید خوب هست می تونید بنویسید و بدید براتون بررسی و اصلاح کنن. بخش هایی مثل لغات و لیسنینگ رو می تونید خودخوان کار کنید. البته برای اسپیکینگ توصیه می کنم حتما با یک مدرس کار کنید.
      از طرف دیگر، می تونید از همین اول با یک مدرس کار کنید و ازایشون بخواهید که زبانتون رو ارزیابی کنن و در مورد تک تک مهارت ها راهنماییتون کنن.

  12. با سلام و خسته نباشید
    جناب قائمی نژاد مطلب بسیار جامع و مفیدی بود.
    ممنون از شما و تیم زبان پلاس

    1. سلام وقت به خیر مطالبتون بی نهایت دلسوزانه و صادقانه بود .ممنونم .فقط برای من شفاف نیست کدام برای من بهتر است از طرفی غلط املایی دارم و لهجه بریتیش را دوست ندارم برای آیلتس مناسب نیستم و از طرف دیگر ضعف در لیسنیگ دارم و نمیتوانم تمرکز کنم رو مطالب طولانی ولی تنها اکسنت امریکایی را بلدم .برا اسپیکینگ هم فک میکنم تافل بهتر تست چه کار باید بکنم ؟راستی سوال دومم در رابطه با پی تی ای و دولینکو هست ایا دانشکاههایی هستن اینارو به جای تافل و ایلتس قبول کنن به جز استرالیا .ممنونم که پاسخ میدین 🙏🙏🙏🙏🌸🌸🌸🌸

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا