ریدینگ تافل TOEFL® iBT Reading: انواع سوال ها و نمونه سوال

اولین بخشی که در آزمون تافل® iBT خواهید داشت بخش ریدینگ (Reading) است و به همین علت نتیجه و عملکرد شما در ریدینگ تافل می تواند روی سه بخش دیگر آزمون تاثیر گذار باشد.

ریدینگ تافل شامل سه یا چهار متن است که  از آنها بین ۳۶ تا ۵۴ سوال طرح می شود. در حالت نرمال، ریدینگ تافل سه متن دارد که برای پاسخ دادن به سوال های آنها ۶۰ دقیقه زمان به شما داده می شود. اما گاهی که بخش reading به اصطلاح Long Format می شود، شما چهار متن می بینید که برای پاسخ دادن به سوال های آنها ۲۰ دقیقه زمان بیشتر دارید، یعنی ۸۰ دقیقه. من در مقاله لانگ فرمت تافل (Long Format) در مورد این موضوع توضیح داده ام که توصیه می کنم حتما آن مقاله را مطالعه کنید.

ریدینگ تافل TOEFL iBT Reading

موضوع ریدینگ های تافل معمولاً از حوزه هایی مثل تاریخ، انسان شناسی، جغرافیا، زمین شناسی، ستاره شناسی، زیست و … انتخاب می شود. هر چند اگر اطلاعاتی در مورد این موضوع ها نداشته باشید هم می توانید به همه سوال ها پاسخ بدهید، داشتن کمی دانش قبلی می تواند خواندن متن های ریدینگ تافل را بسیار آسان تر کند.

ریدینگ تافل TOEFL Readingبه عنوان مثال در نوامبر سال ۲۰۱۵، در آزمون تافل سه تا از دانشجوهای من، یکی از متن ها مربوط به انقراض دایناسور ها بود و من متنی کلی در مورد انقراض دایناسور ها جمع آوری کردم و در وبسایت ای اس ال ایران منتشر کردم و به همه شرکت کننده های آزمون تافل پیشنهاد کردم قبل از شرکت در آزمون حتما آن متن را مطالعه کنند و با مفاهیم مربوط به انقراض دایناسور ها آشنا بشوند. یک سال بعد، در نوامبر سال ۲۰۱۶، یکی از کاربرهای سایت با من تماس گرفت و گفت آن متن را قبل از آزمون خود خوانده بود و وقتی در بخش ریدینگ آزمون تافل او ریدینگ سوم در مورد انقراض دایناسور ها بود، به خاطر آشنایی با موضوع و لغات این حوزه توانسته بود به همه سوال های آن متن در حدود ۱۵ دقیقه پاسخ بدهد.

پس، هر چقدر می توانید مطالعه آزاد در زمینه موضوع های مورد علاقه تافل داشته باشید. شکی نیست که هرچه دانش عمومی شما بالاتر باشد، در ریدینگ تافل (و در کل در آزمون تافل) نتیجه بهتری خواهید گرفت.

ریدینگ تافل: اولین بخش آزمون

چون ریدینگ تافل اولین بخش آزمون TOEFL است، بنابراین نتیجه و عملکرد شما در این بخش می تواند تاثیر سرنوشت سازی روی نتیجه سه بخش دیگر آزمون داشته باشد. برای اینکه بتوانید در بخش Reading نتیجه عالی بگیرید، باید حتما با تک تک انواع سوال های آن آشنا باشید و تکنیک پاسخگویی به هر کدام را دقیق بدانید. در این مقاله من سعی می کنم همه انواع این سوال ها را به شما معرفی کنم.

در ریدینگ آزمون TOEFL، سوال ها می توانند از ۱۰ نوع زیر باشند:

  1. سوال لغت Vocabulary
  2. سوال جزئیات Detail
  3. سوال جزئیات منفی Negative Detail
  4. سوال استنتاج Inference
  5. سوال ارجاع Reference
  6. سوال جاگذاری متن Insert text
  7. سوال ساده سازی Sentence Simplification
  8. سوال هدف Purpose
  9. سوال خلاصه متن Summary
  10. سوال تکمیل جدول  Fill in the Table

برای اینکه بتوانید دید بهتری نسبت به این سوال ها پیدا کنید، در ادامه در مورد هر کدام بیشتر توضیح می دهم.

۱- سوال لغت (Vocabulary)

در این سوال که دقیقاً دامنه لغت شما را می سنجد، شما باید از بین چهار گزینه داده شده، یکی را که از نظر معنی به کلمه یا عبارت هایلایت شده در متن نزدیک تر است را انتخاب کنید. شکل این سوال ها معمولاً اینطور خواهد بود:

The word X in the passage is closest in meaning to …

In stating X, the author means that …

در آزمون تافل معمولاً بطور متوسط ۹ سوال Vocabulary خواهید داشت. پس، دامنه لغت نقش مستقیم و بسیار مهمی در نمره نهایی ریدینگ تافل شما دارد.

۲- سوال جزئیات (Detail)

در سوال های Detail شما باید یکی از گزینه هایی که با اطلاعات موجود در متن همخوانی دارد را انتخاب کنید. دقت کنید، در سوال های Detail شما تقریباً هرگز نیازی به استدلال اطلاعات داده شده در متن نخواهید داشت و اغلب هر چیزی که در متن وجود دارد برای پیدا کردن پاسخ صحیح کفایت می کند. پس، در سوال های Detail شما باید بتوانید انگشت خودتان را دقیقا روی خطی از متن که پاسخ سوال در آنجاست قرار بدهید.

این سوال ها اغلب در یکی از حالت های زیر مطرح می شوند:

According to the paragraph, which of the following is true of X?
The author’s description of X mentions which of the following?
According to the paragraph, X occurred because …
According to the paragraph, X did Y because …
According to the paragraph, why did X do Y?
The author’s description of X mentions which of the following?

درست مثل سوال های Vocabulary، سوال های Detail از مهمترین انواع سوال های ریدینگ تافل هستند و برای گرفتن نمره بالا در بخش Reading آزمون تافل باید حتماً در پاسخ دادن به این سوال ها مهارت پیدا کنید.

۳- سوال جزئیات منفی (Negative Detail)

سوال Negative Detail دقیقاً مثل سوال های Detail است با این تفاوت که در سوال های Negative Detail شما باید گزینه ای را پیدا کنید که بر اساس متن غلط است. یعنی در سوال های Negative Detail سه تا از گزینه ها با متن همخوانی دارند و یکی از گزینه ها اطلاعاتی می دهد که یا بر خلاف چیزی است که متن می گوید یا بر اساس متن نمی توان آن را تایید کرد. سوال های Negative Detail معمولاً اینطور بیان می شوند:

According to the passage, which of the following is NOT true of X?

The author’s description of X mentions all of the following EXCEPT:

دقت کنید که سوال های  Negative Detail در خودشان کلماتی مثل EXCEPT (به معنی بجز) و NOT دارند.


یک آموزش فوق العاده: در صورتی که قصد دارید در آزمون تافل شرکت کنید، حتماً با استفاده از آموزش ویدیویی کتاب لغات ضروری تافل، تمامی لغات این کتاب را با سرعت و ماندگاری بسیار بیشتر یاد بگیرید.

برای دانلود کلیک کنید: آموزش ویدیویی کتاب لغات ضروری تافل 


۴- سوال استنتاج (Inference)

چهارمین نوع سوال، سوال های Inference هستند. Inference یعنی استنباط. از اسمش مشخص است که سوال های Inference به چیزی فراتر از درک مطلب عمومی نیاز دارند. در سوال های Inference شما باید بر اساس چیزی که از متن فهمیده اید گزینه ای را انتخاب کنید که قابل استنباط است. یعنی بر اساس اطلاعات داده شده در متن می توان آن گزینه را استنباط کرد. به عنوان مثال اگر سوال بگوید “علی امروز بستنی نخورده است” شما نمی توانید بگویید علی هرگز بستنی نمی خورد یا مثلاً علی رژیم دارد. استدلال یعنی مثلاً از جمله “علی از بستنی متنفر است” به این برسید که “علی به ندرت بستنی می خورد.”

شکل کلی سوال های Inference به این صورت است:

The author of the passage implies that X …

The author of the passage suggests that X …

Which of the following can be inferred from paragraph 1 about X?

سوال های Inference اغلب یکی از کلمات infer، imply و suggest را در خود دارند. پس هر وقت یکی از این سه کلمه را دیدید، باید خودتان را برای تحلیل عمیق تر متن و استنباط و  استنتاج آماده کنید.

۵- سوال ارجاع (Reference)

سوال Reference برای دانشجوهای ایرانی خیلی آشناست. در این نوع سوال، یک ضمیر یا عبارت در متن هایلایت می شود و شما باید از بین چهار گزینه داده شده آن گزینه ای را انتخاب کنید که این ضمیر یا عبارت به آن اشاره می کند. شکل کلی این سوال ها اینطور است:

The word X in the passage refers to …

در سوال های Reference اغلب کلمه refer بکار می رود. سوال های Reference از سوال های ساده ریدینگ تافل محسوب می شوند، اما آنها را دست کم نگیرید. گاهی اوقات این سوال ها می توانند به شدت گول زننده باشند.

۶- سوال جاگذاری متن (Insert text)

در سوال Insert text به شما جمله ای  داده می شود و شما باید آن جمله را در یکی از چهار نقطه مشخص شده در سوال قرار دهید. این چهار نقطه با چهار مربع سیاه کوچک (■) مشخص شده اند و شما باید روی هر مربعی که فکر می کنید بهترین جا برای گذاشتن آن جمله است کلیکگ کنید و جمله داده شده خودش در آن جا قرار می گیرد. سوال Insert text چنین شکلی دارد:

Look at the four squares [■] that indicate where the following sentence could be added to the passage.

سپس جمله ای پررنگ شده (Bold) خواهید دید و بعد از آن هم ادامه سوال به این شکل:

Where would the sentence best fit?

برای دادن پاسخ صحیح به سوال های Insert text باید بتوانید علاوه بر درک درست متن و ارتباط بین جمله ها، وضعیت متن بعد از قرار گرفتن جمله داده شده توسط سوال را هم از نظر منطقی و هم از نظر گرامری (مثلاً ارجاع درست ضمایر) تحلیل کنید و مطمئن شوید متن در حالت جدید هم درست است.

۷- سوال ساده سازی (Sentence Simplification)

در این نوع سوال، قسمتی از متن هایلایت می شود، سپس به شما چهار گزینه داده می شود و شما باید گزینه ای را انتخاب کنید که به بهترین نحو ممکن مهمترین اطلاعات موجود در جمله هایلایت شده را خلاصه می کند. دقت کنید که در سوال Sentence Simplification ممکن است بیش از یک گزینه به درستی خلاصه ای از قسمت هایلایت شده را داشته باشد، اما شما باید گزینه ای را انتخاب کنید که کامل تر است.

برای اینکه اسم سوال شما را گمراه نکند، بد نیست به این نکته اشاره کنم که گزینه صحیح در سوال های Sentence Simplification گاهی به اندازه خود متن طولانی هستند و شاید بهتر بود ETS اسم این سوال را Paraphrase می گذاشت. مثالی از سوال Sentence Simplification را ببینید:

Which of the following best expresses the essential information in the highlighted sentence? Incorrect answer choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

۸- سوال هدف (Purpose)

همانطور که از اسمش مشخص است، در سوال Purpose شما باید هدف نویسنده از آوردن یک عبارت، یک جمله، یک مثال یا حتی یک یا چند پاراگراف را پیدا کنید. وقتی یک متن بصورت اصولی نوشته شده باشد (که متن های ریدینگ تافل همگی اینطور هستند)، هر چیزی در متن هدفی را دنبال می کند و کار شما این است که این هدف را پیدا کنید. همانطور که می بینید، در این سوال ها، درست مثل سوال های Inference، اطلاعات مد نظر سوال دقیقاً در متن نیست و شما باید بعد از خواندن متن و تحلیل آن، گزینه درست را پیدا کنید.

یک سوال Purpose معمولاً چنین شکلی خواهد داشت:

The author discusses X in paragraph 2 in order to …
Why does the author mention X?
The author uses X as an example of …

۹- سوال خلاصه متن (Summary)

در سوال های Summary شما باید یک Summary یا خلاصه برای متن بسازید. به شما جمله اول این خلاصه داده می شود و شما باید از بین شش گزینه داده شده سه تا را انتخاب کنید تا به همراه جمله داده شده یک Summary خوب برای متن باشند. ترتیب انتخاب گزینه ها اهمیتی ندارد.

بیایید شکل سوال های Summary را در اینجا با هم ببینیم:

An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below. Complete the summary by selecting the THREE answer choices that express the most important ideas in the passage. Some sentences do not belong in the summary because they express ideas that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage. This question is worth 2 points.

This passage discusses fundamental differences between applied-art objects and fine art objects.

سوال های Summary از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند چون بر خلاف سوال هایی که تا اینجا با هم بررسی کردیم و همگی یک نمره داشتند، سوال Summary دو نمره دارد. اگر هر سه گزینه را درست انتخاب کنید دو نمره می گیرید. اگر دو تا از سه گزینه را درست انتخاب کنید یک نمره می گیرید و اگر کمتر از دو گزینه از سه گزینه شما درست باشد هیچ نمره ای نخواهید گرفت.

همچنین، در سوال Summary به این قسمت توجه کنید:

Some sentences do not belong in the summary because they express ideas that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage.

همانطور که می بینید گزینه های غلط یا اصلاً در متن نیستند یا اطلاعاتشان فقط جزئیاتی کوچک (Minor Detail) از متن است و بیان کننده یکی از ایده های کلی متن نیست.

۱۰- سوال تکمیل جدول (Fill in the Table)

آخرین نوع سوال در ریدینگ تافل به نوعی طبقه بندی اطلاعات است. در سوال های Table به شما جدولی داده می شود و شما باید گزینه های داده شده را در جدول داده شده به درستی طبقه بندی کنید. سوال های Table دیگر چندان رایج نیستند و تافل معمولاً علاقه بیشتری به سوال های Summary دارد تا سوال Table که دلیلش هم کاملاً مشخص است، سوال Table بسیار راحت تر از سوال Summary است.

این باعث نمی شود به سوال های Table اهمیت ندهید. سوال Table همانند Summary از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند چون نمره بیشتری نسبت به سوال های نوع یک تا هست دارند. یک سوال Table ممکن است دو، سه یا حتی چهار نمره داشته باشد. شکل کلی این سوال ها را می توانید در پایین ببینید:

Directions: Complete the table below to summarize information about the two types of art discussed in the passage. Match the appropriate statements to the types of art with which they are associated. This question is worth 3 points.

Approach to Understanding Aggression

Biological Approach

Psychodynamic Approach

Cognitive Approach

Answer Choices

۱- Aggressive impulses toward people are sometimes expressed in indirect ways.
۲- Aggressiveness is often useful for individuals in the struggle for survival.
۳- Aggressive behavior may involve a misunderstanding of other people’s intentions.
۴- The need to express aggressive impulses declines with age.
۵- Acting aggressively is the result of a choice influenced by a person’s values and beliefs.
۶- Repressing aggressive impulses can result in aggressive behavior.

این هم از ۱۰ نوع سوال ریدینگ تافل. حالا که با این ۱۰ نوع سوال ریدینگ تافل آشنا شدید، بهتر می توانید به سوال های این بخش از آزمون تافل پاسخ بدهید.

نکته پایانی

از این ۱۰ نوع سوال، سوال های یک تا هشت می توانند همگی با هم در یک متن ظاهر شوند. در مورد سوال های ۹ و ۱۰ اینطور نیست و در هر متن شما فقط یکی از سوال های ۹ یا ۱۰ را خواهید دید و این دو سوال هرگز همزمان با هم در یک متن ظاهر نمی شوند. دلیلش این است که سوال های نوع ۹ و ۱۰ سوال هایی هستند که درک شما از کل متن را ارزیابی می کنند و بنابراین کمی وقت گیر تر از بقیه انواع سوال های ریدینگ تافل هستند.

اگر قصد دارید در ریدینگ تافل نمره ای عالی بگیرید، مثلال نمره ای بالای ۲۵، باید حتما در پاسخ دادن به سوال های نوع یک و دو و سه بسیار ماهر باشید. تجربه نشان داده در نهایت چیزی که باعث می شود دانشجوهای زیادی نتوانند نمره های بالا بگیرند دامنه لغت (سوال نوع یک) و درک مطلب عمومی (سوال های نوع دو و سه) آنهاست.

دوست دارید در ریدینگ تافل نمره ۲۵ و بالاتر بگیرید؟

اگر برنامه ریزی کرده اید تا با یک نمره عالی در ریدینگ تافل (مثلاً نمره ۲۵ یا بالاتر) رزومه خودتان را قوی کنید، پیشنهاد می کنم سری به صفحه کلاس تافل من بزنید. این کلاس ها هم به صورت آنلاین و هم به صورت حضوری برگزار می شوند، پس، از هر کجای ایران و جهان که هستید می توانید در این دوره های تافل شرکت کنید و با موفقیت نمره مورد نظر خودتان را بگیرید.

توضیحات دوره تافل (حتماً بخوانید!)

مدیر و مدرس وبسایت آموزش زبان انگلیسی زبان پلاس ( کلاس ها | آموزش های ویدیویی)

این نوشته را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:​
تلگرام
واتس اپ
اسکاپ
لینکدین
ایمیل
بذار پرینتش کنم برای خودم!
دیدگاه های این مقاله

15 در مورد “ریدینگ تافل TOEFL® iBT Reading: انواع سوال ها و نمونه سوال”

  1. با سلام
    میتونین بعضی از غلق های و راهکارهایی که بشه سریع تر و توی زمان محدود به سوالا جواب داد هم بگین. و اینکه چطوری میتونیم توی تایم ازمون به راحتی به جواب برسیم. با تشکر فراوان

  2. احسان رفعتی نصر

    من به تازگی کتاب گرامر بتی آذر رو در دست مطالعه گرفتم. میخواستم مطمئن بشم که کتب معرفی شده میتونه در این امر منو یاری کنه؟ من به تازگی تصمیم گرفتم که مطالعه ام صرفا گرامر نباشه. یعنی در کنار آن به خواندن متن هم بپردازم. نظر شما چیه؟
    موضوع دیگر این است که در مواجه با اسکیل ریدینگ بعضی ها بر این باورند که برای شروع بایستی ابتدا کل متن رو اسکیم کرد و بعد به سراغ سوالات رفت و عده ای برای حفظ تایم بیشتر پیشنهاد داده اند که ابتدا عنوان متن و اولین جمله هر پاراگراف رو بایستی خواند و سپس به سراغ سوالات رفت. من خودم به شخصه در این فکر هستم که آیا امکان این هست که بدون خواندن متن در ابتدای کار به سراغ سوالات جهت پیدا کردن کی ووردها رفته و سپس به متن برای پیدا کردن جواب سوالات رجوع کرد. شما کدام روش رو پیشنهاد میکنید؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. سلام.
      این کتاب می تونه مشکل شما رو حل کنه. من جمله هایی که در اسکایپ ارسال کردید رو دیدم. لطفاً هر سوالی دارید همینجا در بخش نظرات مطرح کنید.
      بعضی از جمله هایی که شما ارسال کردهد بودید مطمئنا ریدینگ نبودند و احتمالا از یک فیلم استخراج شده بودن. اما یکی که به نظر می رسید ریدینگ بوده، دارای Inversion بود که احتمالا همون براتون سخت هست. این رو می تونید در کتاب Betty Azar پیدا کنید. البته کتاب های دیگری هستند که می تونید توشون دنبال ساختار های inversion بگردید.
      یکی جمله های ارسال شده شما، یکی دیگر از ساختار هایی که استفاده شده بود Modifying adverbial phrase بود که باز در کتاب آذر وجود داره. فصل هجدهم رو مطالعه کنید.

  3. محمد حسینی

    با سلام و عرض ادب
    من برای زبان کنکور ارشد رشتهmba آماده میشدم پارسال.سطح سوال هاش واقعا بالاست من کلیه لغات دبیرستان.۵۰۴.۱۱۰۰.تافل.اسنشل تافل. لغات مهم gre رو حفظ کردم و گرامر هم کامل خوندم و متن هم کار کردم اما کمتر.
    ولی متاسفانه نتونستم بیش از بیست درصد بزنم مشکل اصلی بنده این بود که نمیتونستم متن ها را خوب ترجمه کنم و در کل مفهوم متن رو نمیفهمیدم
    لطف کنید راهنمایی فرمایید امسال جهت رفع این اشکال ها بخصوص در ترجمه و فهمیدن متون مدیریتی چکار کنم؟
    باتشکر

    1. سلام.
      از اینکه با تاخیر پاسخ میدم عذر می خوام.
      شما واقعا برای این آزمون همه این کلمه ها رو خوندی؟! تبریک میگم. با توجه به تعداد لغاتی که یادگرفتید، مطمئنا باید روی مهارت درک مطلب خودتون کار کنید.
      برای این کار هم توصیه می کنم با یک مدرس هماهن کنید و روی این مهارت کار کنید. مثلاً می تونید شما متن رو بخونید و ترجمه کنید و ایشون شما رو اصلاح کنن و هر جا که لازمه ساختار ها یا گرامر های لازم رو برای شما توضیح بده. این سریع ترین راهی هست که می تونید مشکلتون رو حل کنید. شاید با ۱۰ تا ۱۵ جلسه کار روی ریدینگ، بتونید درصد کنکورتون رو به مقدار زیادی افزایش بدید.

    2. احسان رفعتی نصر

      ممنون بابت ارسال .این مواردی که ارسال نمودید رو من آشنایی دارم سوال من در این مورد بود که آیا برای درک ساختارهای پیچیده در پاراگراف ها که نیاز به فکر کردن بیشتر جهت پیدا کردن جواب صحیح است بایستی دانش گرامری رو توسعه بدیم و اینکه آیا کتاب یا مرجع مطمئن و جامعی در حال حاضر هست که بشه از طریق آن با نحوه ساختاربندی جملات پیشرفته از لحاظ گرامری آشنا شد؟
      چون کتاب های گرامری که من تا به حال مطالعه کردم بیشتر مباحث کلی همچون زمان ها افعال مدالز و از این دست رو آموزش داده در حالی که من دنبال مرجعی هستم که بشه از طریق اون با ساختارهای پبچیده تافل آشنا شد. مثال میزنم. مثلا شما چند خط از یک پاراگراف رو میخونید و متوجه میشید در ساختار یک جمله مواردی هست که فهم اون جمله رو برای شما سخت میکنه و برای اینکه به تست مربوط به اون بخش به طور صحیح پاسخ بدید نیاز دارید اون رو بفهمید. برای فهم این چنین موارد به نظر شما چکار بایستی انجام داد؟ ممنون میشم راهنمایی کنید. اگر هم مرجعی هست بسته به نیاز من بتوان از طریق اون پیش رفت ممنون میشم معرفی کنید. با تشکر

      1. سلام.
        وقت شما بخیر.
        من دقیقاً متوجه نمی شم منظور شما از ساختار های پیچیده ای که در کتاب هایی گرامری که خوندید نیست اما در ریدینگ تافل شما رو دچار مشکل می کنه چه هست. کتاب های خوبی که برای گرامر بهتون می تونم پیشنهاد کنم این ها هستن: روی هر کدوم که کلیک کنید می تونید اطلاعات کتاب ها رو در سایت آمازون ببینید.
        ۱- Understanding and Using English Grammar

        ۲- Advanced English in Use

        ۳- Communicate What You Mean

        لطفاً چند نمونه از ساختار های مشکل رو برای نمونه ارسال کنید تا بهتر راهنماییتون کنم.

  4. مورد دیگر اینکه، اگر هنگام خواندن مطالب سایت، به مواردی اشتباه تایپی از جانب شما برخورد کردیم، به چه نحوی شما را از آن مطلع کنیم؟
    همین جا در نظرات کفایت میکند؟
    مثلا در همیت متن دو اشتباه البته جزئی وجود داشت (چون برای مفاهیم این سایت بسیار زحمت کشیده اید و این کاملا مشخص است به همین دلیل حیف است حتی در همین حد جزیی نیز اشکالی وجود داشته باشد) (البته این وسواس من، ریشه در OCPD و perfectionist بودن من دارد.. وگرنه مواردی که عرض میکنم هیچ ارتباطی به کیفیت مطالب ندارد و فقط اشکال تایپی ساده و طبیعی است که رخ می دهد)
    در بخش fill in the text
    به این دو مورد دقت کنید:

    (این باعث ***نمی شو.د*** به سوال های Table اهمیت ندهید. سوال Table همانند Summary از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند چون نمره بیشتری نسبت به سوال های نوع ***یک تا هست*** دارند. یک سوال Table ممکن است دو، سه یا حتی چهار نمره داشته باشد. شکل کلی این سوال ها را می توانید در پایین ببینید:)

    اگر مطالب قابلیت ویرایش دارند و شما هم مثل من از OCPD در رنج و شاید لذت هستید می توانید این دو مورد را ویرایش کنید 🙂
    پایدار باشید
    و اگر جسارت کردم، پوزش…

    1. با سلام.
      ممنون از ریز بینی شما بله در متن ها یک سری ایراد های تایپی وجود داره که به زودی با بازنگری اونها این ایراد های جزئی هم بر طرف می شن. خیلی ممنون که وقت ارزشمند خودتون رو برای اشاره به این موضوع گذاشتید و زحمت کشیدید تا به من اطلاع بدید. تمام تلاش من این هست که مطالب منتشر شده در زبان پلا عادری از این گونه ایراد ها باشه.

  5. با سلام و سپاااس فراوان استاد گرامی
    من آنقدر برای نمونه آزمون تافل تازه کار هستم که وقتی امروز برای اولین بار یکی از ریدینگ های TPO رو با زمان بندی زدم، از ۱۴ سوال، فقط ۷ سوال را توانستم درست انتخاب کنم :/ (ریدینگ مربوط به انقراض دایناسورها)
    بعد از آن تمرین، الان که آمدم و این بخش از سایت را خواندم، بسیاری از موارد گیج کننده برایم روشن شد؛
    مخصوصا بخش insert text & summary، و بسیار ممنونم
    استاد، تسلط شما در نوع آموزش بسیار حیرت انگیز است و بسیار باعث خوش اقبالی است که دانشجوها، شخصی مثل شما را به عنوان استاد دارند.
    این یادداشت محض تشکر بود
    سپاس
    شراره

  6. خیلی ممنون از راهنماییتون، راجب سرعت ریدینگم هم من واقعا مشکل دارم ، مثلا به جا اینکه تو ازمون سه تا ریدینگ توی زمان شصت دقیقه بزنم دو تا زدم، اونهم نه چندان به اسونی، نمرش خوب نشد، وسطاش ناراحت شده بودم چون خیلی مطالعه کرده بودم از منابع مختلف ولی جواب نگرفتم. من احتمال میدم به خاطر مسلط نبودنم روی لغات بود چون منابع پراکنده زیادی خوندم ، و هنوز روی معنی بعضی لغات گیر بودم و به نظرم متن خیلی سخت اومد.حدس دوومم این هست که تی پی او نزده بودم به هیچ وجه یعنی تمرین زمانبندی شده نداشتم، ولی بازم در عین حال کتابهایی مثل the complete reading skill for the toefl test by Bruce Rogers و کتابهای امادگی کمبریج برای تافل و حتی اکسفورد رو خونده بودم و با جنس سوالا اشنا بودم. این از اونجا برام غیر منتظره و ناراحت کننده بود که سابقه تست زنی خوبی روکنکور داشتم و دانشگاه و رشته خوبی قبول شدم و تا حدی مطمئن بودم ولی دیدم زبان متفاوت هست. انگار المان هایدیگه هم هست دخیله حتی مود و جهت دهی تمرکز و قدرت تمرکز تو همون لحظه وامادگی استدلال کردن سریع.توی این زمینه میشه راهکاری رو نشون بدین که مهارتش رو مسلط بشم؟ به نظرتون خوندن این منابع پیشنهادی و به همراه لغات تخصصی (یک فایل لغات تخصصی هم دارم یکی از دوستان که نمره خوبی گرفتن لطف کردن دادن ، اگه اجازه بدین ارسال میکنم چک کنین ببینین مناسب هست دوباره وقت بزارم روش چون سنگین هستش) به همراه زدن بیست تا سی تا تی پی او اول تمرینی وبعد توی زمانبدی خودش خوب و کارساز میتونه باشه؟ ممنونم

  7. سلام
    ممنون از وقتی که برای جواب دادن به سوال ما میزارین.
    من دارم برای کنکور ارشد اماده میشم ، به نظر شما چه کتاب هایی رو بخونم تا نمره بالا بیارم،با توجه به اینکه بعد از کنکور هم میخام تافل بدم و البته برای بار دوم ;تا نمره مد نظرم رو بگیرم، کتاب هایی رو که برای امادگی تافل خوندم حجم بالایی داشتن و پراکنده بودن و نرسیدم به اندازه کافی مرور کنم و نتیجه دلخواهمو نگرفتم ، و الان بیشتر علاقه دارم منابع جمع و جور و در عین حال موثر باشن مثل منابعی که معرفی کردین لغات ضروری، ۴۰۰ واژه و اخر سر ۱۱۰۰٫
    کتابهایی که من خوندم و استادم معرفی کردن focus on vocabulary 1 and 2 و redbook که لغات تخصصی بودن.

    و در کنارشون خوب چندین کتاب و file های دیگه.
    سرعت ریدینگ ام هم کمی پایین هست ،علتش شاید روش اشتباه سوال جواب دادن در ریدینگ تافل باشه یا اینکه هنوز به تسلط مناسب ی از لغاط نرسیدم، نظر شما رو میتونم بدونم استاد عزیز اقای قایمی نژاد.
    پیشاپیش ممنون

    1. سجاد قائمی نژاد

      سلام.
      من پیشنهاد می کنم در صورتیکه واقعاً می خواهید تافل هم بدید، حتما کتاب های لغات ضروری تافل، ۴۰۰ و ۱۱۰۰ رو به ترتیب بخونید. اگر بتونید از این کلمات توی جمله استفاده کنید، به شدت می تونه به پیشرفت سطح ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگتون کمک کنه.
      اگر باز هم سوالی دارید بفرمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا