ریاضی جی آر ای GRE Quantitative Reasoning: انواع سوال ها و نمونه سوال

چه از ریاضی خوشتان بیاید چه از آن متنفر باشید، نیمی از نمره شما در آزمون جی آر ای از بخش ریاضیات خواهد بود و اگر به دنبال نمره بالا در این آزمون هستید، باید مطالعه جدی و منظم ریاضی جی آر ای را در برنامه خود بگنجانید.

ریاضی جی آر ای

ریاضی جی آر ای

اگر مقاله آزمون GRE را خوانده باشید، حتماً می دانید ریاضی جی آر ای یکی از دو بخش اصلی این آزمون است و اگر قصد دارید در GRE نمره خیلی خوبی بگیرید باید حتماً روی ریاضیات این آزمون سرمایه گذاری کنید. تجربه تدریس GRE در این سال ها به من نشان داده است که بطور کلی، حتی اگر ریاضی خیلی ضعیفی هم داشته باشید، افزایش نمره در بخش کوانت بسیار راحت تر از افزایش نمره در بخش وربال است.

گاهی رسیدن از نمره ۱۵۵ به ۱۶۰ در وربال می تواند ۲۰ برابر رساندن نمره کوانت از ۱۵۵ به ۱۶۰ زمان ببرد. بنابراین به عنوان مثال اگر در آزمون GRE شرکت کرده اید و هر دو نمره کوانت و وربال شما ۱۵۰ شده اند (یعنی نمره کل ۳۰۰) و نمره ۳۱۰ می خواهید، منطقی است طوری برنامه ریزی کنید که در آزمون بعدی ۸ نمره از این ۱۰ نمره افزایش را از کوانت بگیرید و ۲ نمره را از وربال.

نمره خوب در ریاضی جی آر ای

با توجه به رشته تحصیلی شما و دانشگاهی که می خواهید از آن پذیرش بگیرید، نمره خوب ریاضی جی آر ای تعریف های متفاوتی خواهد داشت. مثلاً برای یک دانشجوی مهندسی نمره ۱۶۰ ریاضی اصلاً خوب نیست و عموماً یک دانشجوی مهندسی با این نمره شانس چندانی برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های تاپ و حتی نه چندان تاپ نخواهد داشت. اما همین نمره ۱۶۰ برای یک دانشجوی رشته ادبیات انگلیسی خیلی هم عالیست و احتمالاً از نمره بسیاری از دانشجوهایی که برای این رشته اپلای می کنند بهتر است. پس، باید با توجه به رشته خودتان برای گرفتن یک نمره خوب برنامه ریزی کنید.

مباحث ریاضی جی آر ای

راه های متعددی برای طبقه بندی موضوعات مطرح شده در بخش ریاضی آزمون GRE وجود دارد. چون حوزه های مختلف ریاضیات با یکدیگر همپوشانی دارند، یک موضوع می تواند در حوزه های مختلفی طبقه بندی شود. اما نکته مهم این است که ریاضی جی آر ای مباحث محدودی دارد که به طور کلی می توان آنها به این شکل طبقه بندی کرد:

۱- اعداد و ویژگی های آنها

سوال های این بخش از ویژگی های اعداد مثل اعداد صحیح، اعداد حقیقی، اعداد متوالی، قواعد بخش پذیری، اعداد زوج و فرد، درصد، نسبت ها، توان و ریشه و موضوعاتی از این دست خواهد بود.

۲- جبر

سوال های جبر از موضوعاتی مثل معادله ها و نامعادله ها خواهد بود. برای پاسخ دادن به سوال های جبر باید بتوانید معادله ها و نامعادله های درجه یک و دو و قدر مطلقی را حل کنید.

۳- هندسه

در هندسه کوانت GRE، میزان تسلط شما بر ویژگی های خط و اشکال هندسی مثل مثلث ها، چهار ضلعی ها، چند ضلعی ها و دایره سنجیده می شود. یکی دیگر از موضوعاتی که در قسمت هندسه خواهید دید محور مختصات و مفهوم شیب، معادله خط و نقاط برخورد یک خط با محور ها است.

۴- آمار، شمارش و احتمال

سوال های آمار ریاضی جی آر ای بیشتر در مورد مفاهیمی مثل میانگین، میانه و انحراف معیار هستند. احتمال در ریاضی جی آر ای بسیار محدود است و همه سوال های آن با یک سری رابطه های خاص حل می شوند. نگران نباشید، خبری از سوال های بسیار پیچیده احتمالاتی نیست و اگر سوالی دارد خیلی زمان می برد، احتمالاً در یک جا اشتباهی کرده اید.

۵- تحلیل اطلاعات

در سوال های تحلیل اطلاعات، نمودار ها و جدول هایی به شما داده می شود و شما باید با استخراج اطلاعات موجود در آنها به سوال هایی که بیشتر در حوزه آمار هستند پاسخ بدهید. نمودار های این بخش می توانند از نوع نمودار خطی (Line Graph)، نمودار میله ای (Bar Chart)، نمودار دایره ای (Pie Chart)، جدول (Table)، هیستوگرام (Histogram)، باکس پلات (Boxplot)، نمودار های پراکندگی (Scatter Plot) و توزیع فراوانی (Frequency Distribution) باشند.

انواع سوال های ریاضی جی آر ای

حالا که می دانید از چه مباحثی سوال خواهد آمد، وقتش رسیده با انواع سوال های بخش ریاضی GRE آشنا بشوید. در جی آر ای، سوال های ریاضی همیشه یکی از چهار حالت زیر را دارند:

۱-  سوال مقایسه عددی Quantitative Comparison

این سوال شاید نا آشناترین سوال برای دانشجو های ایرانی باشد. سوال Quantitative Comparison از شما می خواهد دو مقدار عددی را با هم مقایسه کنید. این دو مثدار عددی Quantity A و Quantity B نامیده می شود. گزینه های سوال های Quantitative Comparison همیشه این ها هستند:

(A) Quantity A is greater.
(B) Quantity B is greater.
(C) The two quantities are equal.
(D) The relationship cannot be determined from the information given.

همانطور که می بینید، گزینه A زمانی درست است که Quantity A بزرگتر باشد. گزینه B هم زمانی درست است که Quantity B بزرگتر باشد. اگر دو مقدار Quantity A و Quantity B با هم برابر باشند، گزینه C درست است. هر وقت هم با اطلاعات داده شده نتوانید بفهمید کدام Quantity بزرگتر است یا آیا این دو Quantity با هم برابرند، باید گزینه D را انتخاب کنید. سوال های Quantitative Comparison از سوال های بسیار مهم ریاضی جی آر ای هستند و باید روی این سوال ها خوب کار کنید تا بتوانید نمره بالایی بگیرید.

۲- سوال چند گزینه ای با یک جواب

در این سوال ها شما همیشه پنج (۵) گزینه خواهید داشت و باید یکی از آنها را به عنوان پاسخ صحیح انتخاب کنید. به عنوان مثال به این سوال از ETS دقت کنید:

Which of the following numbers is farthest from the number 1 on the number line?

(A) -10
(B) -5
(C) 0
(D) 5
(E) 10

این سوال از شما می خواهد از میان گزینه ها، آن گزینه ای را انتخاب کنید که روی محور اعداد بیشترین فاصله را از عدد ۱ دارد.  پاسخ صحیح گزینه A است.

۳- سوال چند گزینه ای با یک یا بیشتر جواب

در سوال هایی که بیش از یک جواب داشته باشند، سوال به شما خواهد گفت این سوال بیش از یک جواب دارد. گاهی سوال دقیقاً به شما می گوید چند جواب باید انتخاب شود و گاهی هم سوال به شما می گوید همه گزینه هایی که صحیح هستند را انتخاب کنید. دقت کنید شاید واقعاً فقط یک گزینه درست باشد و یا شاید همه گزینه ها درست باشند. پس، هیچ محدودیتی در نظر نگیرید و فقط بر دانش ریاضیات خودتان تکیه کنید. نکته مهم دیگر درمورد این سوال ها این است که اگر حتی فقط یکی از گزینه های انتخاب شده شما اشتباه باشد، نمره آن سوال را از دست خواهید داد.

به یک مثال از این نوع سوال ها دقت کنید:

Which two of the following numbers have a product that is between –۱ and 0?

Indicate both of the numbers.

(A) –۲۰
(B) –۱۰
(C) 2 –۴
(D) 3 –۲

همانطور که می بینید، در این سوال دقیقاً از شما خواسته شده دو گزینه صحیح را انتخاب کنید. پس، شما مطمئن هستید فقط دو تا از گزینه  ها صحیح هستند. پاسخ های صحیح در این مثال گزینه های B و C هستند.

به یک مثال دیگر، باز هم از ETS دقت کنید:

Which of the following integers are multiples of both 2 and 3?

Indicate all such integers.

(A) 8
(B) 9
(C) 12
(D) 18
(E) 21
(F) 36

در این سوال، بر خلاف مثال قبلی، از شما خواسته شده همه گزینه هایی که فکر می کنید درست هستند را انتخاب کنید. گزینه های صحیح در این مثال گزینه های C و D و F هستند.

۴- سوال وارد کردن عدد Numeric Entry

سوال های Numeric Entry از شما می خواهند تا پاسخ را به شکل یک عدد صحیح، اعشاری و یا حتی کسری تایپ کنید. یعنی دیگر گزینه ای وجود ندارد. اگر پاسخ یک عدد اعشاری یا کسری باشد، سوال خودش ممیز اعشار و خط کسر را مشخص می کند و کاملاً واضح است چه عددی را باید کجا وارد کنید. به این مثال دقت کنید:

One pen costs $0.25 and one marker costs $0.35. At those prices, what is the total cost of 18 pens and 100 markers?

$ ___

در این سوال پاسخ ۳۹.۵ است.البته ۳۹.۵۰ یا ۳۹.۵۰۰ یا هر عدد معادل این ها هم درست است.

ریاضی جی آر ای چقدر سخت است؟

یکی از سوال هایی که خیلی از دانشجو ها قبل از شرکت در کلاس های ریاضی جی آر ای من می پرسند این است که آیا امکان دارد با سطح ضعیف ریاضیات در ریاضی جی آر نمره خوبی بگیرند یا ریاضی جی آر ای آنقدر سخت است که بهتر است وقتشان را روی آن تلف نکنند و بیشتر وربال بخوانند.

متاسفانه بسیاری از دانشجوهای غیر مهندسی در ایران چنان ترسی از سوال های ریاضی جی آر ای دارند که ترجیح می دهند اصلاً به سمت ریاضی نروند. اگر شما هم از ریاضی خوشتان نمیاید یا فکر می کنید با مطالعه زیاد هم نمی توانید به سوال های ریاضی جی آر ای جواب بدهید، مطمئن باشید دارید ضرر بزرگی می کنید. زمانی که روی ریاضیات می گذارید خیلی زود نتیجه خواهد داد. من دانشجوهایی داشتم که با ساده ترین مفاهیم ریاضیات (مثل اعداد اول، مساحت اشکال هندسی و درصد ها و نسبت ها) هم مشکل اساسی داشتند، اما بعد از چند جلسه کار پر انرژی وقتی پیشرفت خودشان را دیدند، با انگیزه بیشتر ادامه دادند و نمره هایی گرفتند که حتی آرزویش را هم نداشتند. پس، به هیچ وجه نگویید چون در ریاضی خوب نیستید، ارزش ندارد روی ریاضی GRE وقت بگذارید. حتماَ شما هم می توانید نمره خوبی بگیرید، شک نکنید.

دوست دارید یک نمره عالی در ریاضی GRE بگیرید؟

چرا سری به دوره های جی آر ای من نمی زنید؟ این دوره ها هم بصورت آنلاین و هم به صورت حضوری برگزار می شوند و از هر جایی که دوست داشته باشید می توانید در این دوره ها شرکت کنید.

توضیحات دوره GRE (حتما بخوانید)

 

توضیحات دوره ریاضی GRE (حتماً بخوانید!)

 

مدیر و مدرس وبسایت آموزش زبان انگلیسی زبان پلاس ( کلاس ها | آموزش های ویدیویی)

این نوشته را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:​
تلگرام
واتس اپ
اسکاپ
لینکدین
ایمیل
بذار پرینتش کنم برای خودم!
دیدگاه های این مقاله

15 دیدگاه دربارهٔ «ریاضی جی آر ای GRE Quantitative Reasoning: انواع سوال ها و نمونه سوال»

  1. با عرض سلام و وقت بخیر
    من دیپلم علوم انسانی بودم و رشته کارشناسیمم اقتصاد بود. پایه ریاضیات قوی ندارم و دانشگاهی که میخوام اپلای میکنم فقط نمره کوانت نیاز دارند. من مباحث جبر و هندسه رو برای اولین بار نیاز دارم یاد بگیرم با حدود ۸ ماه زمان و روزی ۱/۲ ساعت میتونم به نمره ۱۶۵ برسم؟

    1. سلام.
      هشت ماه زمانی خوبی هست اما باتوجه به پایه ضعیفی که فرمودید، پیشنهاد من اینه که برای شروع برای یادگیری مطالب زمانی بیشتر بگذارید و بعد توی مرحله تست زنی با مقدار زمان کمتر ادامه بدید. اگر نمره بالا توی کوانت می خواهید باید مطمئن بشید که تسلط کافی برای پاسخ دادن به صوال ها در زمان آزمون خواهید داشت. سوال ها اغلب خیلی سخت نیستن و می تونید پاسخ بدید و سختی کار اینه که بتونید توی زمان محدود به این سوال ها پاسخ بدید.
      نمونه سوال ها رو باید بتونید بیش از یک بار بزنید و بعد سوال هایی رو که غلط زدید و یا مشکل داشتید رو حتی بیش از دو بار هم بزنید.

  2. با سلام، بنده سال پیش آزمون آیلتس دادم نمره من ۷ شده… میخواستم برای سال بعد آزمون جی آر ای بدم ولی ریاضی بغیر از آمار چیزی سر در نمیارم … کلا ریاضی صفرم … رشته بنده مدیریت هستش… میخواستم تا ۶ ماه آینده روزی ۲ ساعت روی مسائل پایه ریاضی مربوط به جی ار ای و لغات جی ار ای وقت بزارم تا بعدش با سطح خوبی وارد کلاس و دوره تست زنی بشم…. چه توصیه ای دارید؟ تشکر … (نمره مد نظر من ۳۱۰ به بالا هست)

    1. سلام محمد عزیز.
      اینکه آما رو بلید هستی اتفاقا خبر خوبی هست براتون چون آمار و درک آماری می تونه توی بخش ریاضیات آزمون GRE کمکتون کنه. برای ریاضیات پیشنهاد می کنم کتاب های منهتن رو مطالعه کنید. سری هشت جلدی منهتن برای شروع خیلی خوب هست. شش جلد اول این کتاب در مورد ریاضیات هستن و این شش جلد رو باید مطالعه کنید.
      برای لغات هم پیشنهاد می کنم کتاب لغات ضروری GRE بارونز و کتاب ۱۱۰۰ دو کتابی هست که بهتون پیشنهاد می کنم. سریعترین راه برای رسیدن به نمره مد نظرتون این خواهد بود که بیشترین نمره ای که می تونید رو از ریاضیات بگیرید و بعد بقیه رو از بخش وربال کسب کنید. مثلاً گرفتن نمره ۱۶۵ در بخش کوانت GRE و نمره ۱۴۵ در بخش وربال این آزمون می تونه شما رو سریعتر به نتیجه برسونه تا وقتی که هدف رو بگذارید روی ۱۶۰ کوانت و ۱۵۰ وربال. البته این عموماً چیزی هست که اتفاق می افته و اگر شما همین حالا هم دامنه لغت GRE خیلی خوبی دارید، می تونه عکس این اتفاق بیافته.
      موفق باشید.

  3. سلام وقت بخیر من دیپلم ریاضی فیزیک بودم کارشناسی کامپیوتر قصد اپلای برای مقطع ارشد هوش مصنوعی امریکا در سال بعد رو دارم پایه زبان انگلیسیم هم قویه دوره های مقدماتی ایلتس رو از چند سال پیش گذروندم و مدرکش رو گرفتم ولی نمیدونم چجوری شروع کنم اول زبان رو شروع کنم یا خواندن GRE ؟ و اینکه دوره های افلاین هم دارین که بشه هر موقع خوستیم نگاه کنیم؟
    بنظرتون شدینه نمره ۳۲۰ رو کسب کرد در مدت ۱۲ ماه ؟
    خیلی ممنون✔

    1. سلام.
      فرمودید نمره آیلتس دارید؟ یا فقط دوره مقدماتی اون رو گذروندید؟ با توجه به اینکه الان هم می خواهید دوباره زبان رو بخونید و آزمون زبان هم باید بدید، پیشنهاد می کنم اول روی دامنه لغات آزمون آیلتس کار کنید و بعد در کنار کار روی آیلتس، دامنه لغات GRE خودتون رو ارتقا بدید. شما برای GRE خیلی مساله ریاضی نخواهید داشت، اما برای نمره ۳۲۰ نیاز هست که نمره ای حدود ۱۵۵ به بالا توی وربال بگیرید و اگر سطح زبان “قوی” داشته باشید که فرمودید اینطور هست، توی یک سال بله می تونید به این نمره برسید. فقط باید اول دامنه لغات رو تا حدی بالا ببرید، بعد در کنار ادامه کار روی لغات، متن های آزمون GRE رو مطالعه کنید.
      متاسفانه بنده دوره آفلاین ندارم که بتونم کمکتون کنم.

  4. سلام استاد شبتون بخیر ببخشید مزاحم وقتتون میشم یه سوال از خدمتتون داشتم میخواستم بدون برای امتحان جی اری ای قسمت تست ریاضی میشه همون کتابای اول تا پیش دانشگاهی خودمونو بخونیم یا اینکه سطحش بالاتر. ممنون میشم راهنماییم کنید چون من یکسال کلاس زبان میرم هنوز سطحم مونده به آیلتس برسه میخواستم تا اینکه سطحم به آیلتس برسه ریاضیمو تقویت کنم خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. سلام.
      کتاب های اول تا پیشدانشگاهی رو برای این کار بهتره مطالعه نکنید چون در این صورت “مقدار زیادی” از مطالبی که می خونید اصلا در آزمون GRE مطرح نخواهند شد و شما عملا وقتتون رو تلف می کنید. از طرفی هم برخی از مواردی که در آزمون جی آر ای مطرح میشه در کتاب های ریاضی مد نظر شما اصلاً مطرح نشده یا خیلی روی اون ها تمرکز نشده و ممکن هست نتونید به راحتی از پس این چنین سوال هایی بر بیاید.
      پیشنهادی که بهتون میکنم این هست که شش جلد از هشت جلد مجموعه منهتن رو مطالعه کنید. این مجموعه هشت جلدی، شش جلد اولش مربوط به ریاضی آزمون GRE هست.

  5. سلام خیلی ممنون از سایت خوبتون . ببخشید یه سوال داشتم من دانشجوی مهندسی ام و سال اینده باید ازمون جی ار ای بدم بنظرتون شروع کنم به خوندن جی ار ای یا زوده؟ حس میکنم شاید ریاضی خیلی قویی نداشته باشم و یکم نگران این موضوعم

    1. سلام.
      خیلی نگران نباشید. اگر احساس می کنید که ریاضیتون ضعیف هست، می تونید پنج تا شش ماه قبل از آزمون شروع کنید. دو تا سه ماه اول رو روزی سه ساعت مطالعه کنید و بعد می تونید این زمان رو کاهش بدید چون دیگه وقت تمرین هست و نیازی نیست مثل قبل زیاد وقت بگذارید. اما چون مطالعه مباحث رو زودتر شروع کردید، زمان کافی برای جا افتادن همه موضوعات خواهید داشت.
      البته ریاضیات آزمون جی آر ای شامل موارد زیادی از موضوعات ریاضیاتی سخت نیست. مثلاً مشتق و انتگرال و …. رو ندارید. پس خیلی برای شما سخت نخواهد بود.

  6. آقا سجاد عزیز
    ضمن عرض سلام
    من رشته دانشگاهیم جز رشته های مرتبط با علوم پزشکی هست و همانطور که مستحضرید سالهاست که در این رشته ها از ریاضی دور هستیم.
    به نظر شما شدنی هست برای کوانت به ۱۶۰-۱۶۵ رسید و اینکه چه مقدار زمان نیاز دارم؟ واقعا نگران این موضوع هستم
    سپاس از محبت شما

    1. با سلام.
      کاملاً شدنی هست. با تمرکز روی ریاضیات، شاید با روزی ۳-۴ ساعت در زمانی حدود سه تا چهار ماه، از این حالت که سال ها باهاش سر و کار نداشتید می تونید به نمره بالای ۱۶۰ هم برسید. اتفاقاً کار خیلی سختی هم نیست.

  7. سایتتون رو برای موبایل بهینه کنید لطفا. من اومدم این مقاله رو با گوشیم بخونم اونقدر صفحه به هم ریخته بود که پاشدم لینکشو تو لپتاپ زدم

    1. سلام.
      سایت زبان پلاس کاملاً ریسپانسیو هست و باید در هر صفحه نمایشی کاملاً درست نمایش داده بشه. بنده الان چک کردم و مشکلی نبود. اگر ممکن هست و زحمتی نیست براتون، لطفاً تصویری از بهم ریختگی ای که فرمودید برای بنده ایمیل/واتس اپ/تلگرام کنید. شماره تماس در صفحه تماس با ما هست.
      پیشاپیش از شما تشکر می کنم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا