تافل TOEFL® iBT: هر چیزی که باید در مورد آن بدانید!

تافل® iBT (که مخفف Test of English as a Foreign Language است) یکی از چند آزمون بین المللی زبان انگلیسی است که افراد  زیادی از سراسر دنیا هر ساله در آن شرکت می کنند. بیش از ۹۰۰۰ دانشگاه و موسسه آموزشی مختلف در دنیا مدرک تافل را معتبر می دانند.

آزمون تافل TOEFL iBT

تافل به روش های مختلفی برگزار می شود که از میان آنها در حال حاضر تنها فرمت تافلiBT در ایران برگزار می شود و بنابراین تمرکز من در این مقاله فقط روی نوع iBT (یا اینترنتی) آزمون تافل خواهد بود. اعتبار نمره تافل دو سال است و بعد از دو سال اگر قصد دارید مدرک تافل خودتان را به دانشگاهی ارائه کنید، باید دو باره در آزمون شرکت کنید و نمره جدیدی بگیرید.

هیچ محدودیتی برای تعداد دفعات شرکت در آزمون تافل وجود ندارد و هر فرد می تواند هر چند بار که بخواهید هر ۱۲ روز یک بار در این آزمون شرکت کند. یعنی شما در هر ۱۲ روز فقط یک بار می توانید در آزمون TOEFL شرکت کنید، اما برای تعداد دفعات شرکت در این آزمون محدودیتی ندارد. من توصیه می کنم اگر یک بار در این آزمون نمره خوبی نگرفتید، قبل از اینکه دوباره در آزمون شرکت کنید روی نقاط ضعف خودتان خوب کار کنید. تکرار آزمون باعث نمی شود نمره شما تغییر چشمگیری داشته باشد و این کار صرفاً منجر به اتلاف هزینه و زمان خواهد شد.

آزمون تافل در ایران

آزمون تافل بطور اینترنتی برگزار می شود. البته برای شرکت در این آزمون شما باید به یکی از مراکز برگزاری آزمون تافل  بروید و در آنجا و تحت نظارت در این آزمون شرکت کنید. این آزمون در حدود سه و نیم ساعت طول می کشد. البته بعد از دو ساعت از شروع آزمون و بعد از اینکه بخش Listening را تمام کردید، یک استراحت ۱۰ دقیقه ای خواهید داشت. دقت کنید که همه مراحل آزمون بصورت کامپیوتری خواهد بود و حتی در بخش اسپیکینگ هم پاسخ شما ضبط شده و بعداً ارزیابی می شود. بر خلاف آزمون آیلتس که در آن بخش Speaking در روزی غیر از روز آزمون برگزار می شود، در آزمون تافل همه مهارت ها در یک روز ارزیابی می شوند.

ثبت نام تافل در ایران

برای شرکت در این آزمون باید ابتدا در بخش TOEFL وبسایت ETS ثبت نام کنید و از درون حساب کاربری خودتان یکی از تاریخ های موجود در شهری که مد نظر شماست را انتخاب کنید و با پرداخت هزینه، در آزمون تافل ثبت نام کنید. در ایران آزمون تافل در شهر های مختلفی از جمله تهران، زنجان، تبریز، آمل، ارومیه، … برگزار می شود. در برخی از این شهر ها تعداد آزمون های برگزار شده در ماه بیشتر از بقیه است و شما برای اینکه مطمئن شوید در زمان مورد نظر شما این آزمون در شهری که می خواهید برگزار می شود یا نه، باید از طریق حساب کاربری خودتان در ETS به دنبال آزمون های آتی بگردید. من در مقاله چطور در آزمون تافل ثبت نام کنیم دقیقاً نشان داده ام چطور می توانید آزمون های آینده در شهر های مختلف ایران را از طریق وبسیات ETS پیدا کنید و برای آزمون در تاریخ مدنظرتان ثبت نام کنید.

ساختار آزمون TOEFL iBT

آزمون تافل از چهار بخش اصلی تشکیل شده است که بعد از دو بخش اول، یک استراحت ۱۰ دقیقه ای وجود دارد. این چهار بخش به ترتیب عبارتند از:

بخش اول: TOEFL Reading

این بخش می تواند بین ۶۰ تا ۸۰ دقیقه طول بکشد و در آن سه یا چهار متن و ۳۶ تا ۵۴ سوال خواهید داشت. در بخش Reading ده نوع مختلف سوال وجود دارد و شما باید مطمئن شوید قبل از شرکت در آزمون با این ۱۰ نوع و تکنیک های پاسخگویی آنها آشنایی کامل دارید.

برای اطلاعات بیشتر در مورد این بخش توصیه می کنم مقاله ریدینگ آزمون TOEFL را مطالعه کنید. در این مقاله من با ذکر مثال هایی همه ۱۰ نوع سوال ریدینگ تافل را توضیح داده ام.

بخش دوم: TOEFL Listening

این بخش بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه طول می کشد و در آن ۶ یا ۹ لیسنینگ به همراه ۳۴ تا ۵۱ سوال خواهید داشت. هر چند لهجه غالب در بخش لیسنینگ آزمون TOEFL لهجه آمریکایی است، اما شما باید حتما خودتان را برای شنیدن کمی از لهجه های دیگر هم آماده کنید. در مقاله لیسنینگ آزمون تافل بیشتر در مورد انواع سوال های این بخش توضیح داده ام.

 یک استراحت ۱۰ دقیقه ای


یک آموزش فوق العاده: در صورتی که قصد دارید در آزمون تافل شرکت کنید، حتماً با استفاده از آموزش ویدیویی کتاب لغات ضروری تافل، تمامی لغات این کتاب را با سرعت و ماندگاری بسیار بیشتر یاد بگیرید.

برای دانلود کلیک کنید: آموزش ویدیویی کتاب لغات ضروری تافل 


بخش سوم: TOEFL Speaking

بعد از یک استراحت ۱۰ دقیقه ای، نوبت به بخش اسپیکینگ می رسد. در این بخش که فقط ۲۰ دقیقه طول می کشد، شما باید به شش سوال پاسخ بدهید. دو سوال اول Speaking فقط مهارت حرف زدن شما را می سنجند، اما چهار سوال بعدی مهارت Speaking شما را در قالب سوال های ترکیبی با ریدینگ و لیسنینگ ارزیابی می کنند. به همین خاطر به دو سوال اول سوال های Independent (مستقل) و به چهار سوال بعدی سوال های Integrated (تلفیقی) گفته می شود.

اگر دوست دارید در مورد این شش سوال و جزئیات آنها بیشتر بدانید، توصیه می کنم مقاله اسپیکینگ آزمون TOEFL را مطالعه کنید. در آنجا علاوه بر انواع سوال ها، مثال هایی هم ارائه کرده ام.

بخش چهارم: TOEFL Writing

بخش رایتینگ تافل هم ۵۰ دقیقه طول می کشد و شما باید به دو سوال مختلف پاسخ بدهید. در این جا اولین سوال، ترکیبی از ریدینگ و لیسنینگ و رایتینگ است و به آن سوال Integrated (تلفیقی) گفته می شود. برای سوال Integrated شما ابتدا ۳ دقیقه فرصت دارید متنی چهار پاراگرافی را بخوانید و سپس باید به سخنرانی یک استاد در مورد همان متن گوش کنید. سوال از شما می خواهد علاوه بر اشاره به نکات اصلی متن خوانده شده، در ۲۰ دقیقه در رایتینگ خودتان توضیح بدهید نظر استاد در مورد متن چه بوده و استاد چطور ادعا و دلایل متن را تحلیل کرده است.

سوال دوم این بخش سوالی است که به آن Independent (مستقل) گفته می شود. در این سوال به شما موضوعی داده می شود و شما باید در مورد آن یک essay (انشاء) بنویسید. برای پاسخ به این سوال ۲۰ دقیقه فرصت دارید و یک پاسخ خوب معمولاً بیشتر از ۳۰۰ کلمه است. یکی از اختلاف های بزرک رایتینگ تافل با رایتینگ آیلتس این است که در رایتینگ تافل شما رایتینگ خودتان را تایپ می کنید، اما در آیلتس رایتینگ ها بصورت دستی نوشته می شوند. پس، اگر می خواهید در رایتینگ آزمون تافل نمره ای عالی بگیرید، حتما روی مهارت تایپ خودتان کار کنید.

من در مقاله رایتینگ آزمون TOEFL هر دو سوال Integrated و Independent را بطور کامل بررسی کرده ام و انواع سوال هایی که ممکن است در این بخش از آزمون ببینید را توضیح داده ام. توصیه می کنم حتما آن مقاله را بخوانید.

فکر می کنید بتوانید در آزمون TOEFL نمره بالای ۱۰۰ بگیرید؟

مطمئن باشید که می توانید. اگر حاضرید تلاش خودتان را بکنید و برای رسیدن به یک نمره عالی در آزمون TOEFL انرژی بگذارید، توصیه می کنم در دوره های آمادگی TOEFL من شرکت کنید. این دوره ها مختص دانشجوهایی است که می خواهند یک سر و گردن از بقیه بالاتر باشند و با گرفتن یک نمره عالی در تافل، رزومه خودشان را برای هر استادی جذاب تر کنند. دوره های TOEFL من هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین (با نرم افزار اسکایپ) برگزار می شوند. پس، مهم نیست در کجای ایران یا جهان زندگی می کنید، شما می توانید از اتاق خودتان در این دوره ها شرکت کنید.

توضیحات دوره تافل (حتماً بخوانید!)

مدیر و مدرس وبسایت آموزش زبان انگلیسی زبان پلاس ( کلاس ها | آموزش های ویدیویی)

این نوشته را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:​
تلگرام
واتس اپ
اسکاپ
لینکدین
ایمیل
بذار پرینتش کنم برای خودم!
دیدگاه های این مقاله

6 دیدگاه دربارهٔ «تافل TOEFL® iBT: هر چیزی که باید در مورد آن بدانید!»

  1. سلام لطف میکنین بفرمایید تافل IBT HOME EDITION مورد تایید چه دانشگاههای در کاناداست؟ ممنون

    1. سلام.
      دانشگاه به دانشگاه فرق می کنه و ممکن هست یک دانشگاه در یک بازه زمانی از شما قبول کنند و در یک بازه زمانی دیگری نسخه Home Edition تافل را قبول نکنن. اصولاً دانشگاه ها و حتی خود ETS ترجیحش این هست که به صورت قبل و در سنتر های TOEFL آزمون ها برگزار بشن. به همین خاطر وقتی وضعیت کووید بهتر بشه، این آزمون کم کم حذف میشه و دانشگاه های کمتری اون رو می پذیرن.

  2. سلام
    این فایل هایی که با عنوان ریدینگ های ژنتی هست
    همین فایل های tpo نسخه Zhan هستش که جدا برای خوندن گذاشتن ؟

  3. مهرداد بانی خیر

    سلام ممنون میشم در مورد ژن یا ژنتی توضیح بدین و تفاوتش با TPO. با تی پی او آشنا هستم ولی نمیدونم ژن اصلا چی هست

    1. سلام.
      TPO نسخه های مختلفی داره که از نظر محتوای آزمونی یکی هستن، فقط هر کدوم از نسخه ها ممکنه امکانات و آپشن های مختلفی داشته باشن. نسخه Zhan هم یکی از اون نسخه هاست. جدیدترین آزمون های تافل TPO رو می تونید در سایت زبان اگزم به صورت رایگان داشته باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا