لیسنینگ تافل و بخش های مختلف آن TOEFL® iBT Listening

Listening دومین بخش آزمون تافل® است. درست مثل بخش Reading، بخش Listening هم ممکن است بصورت Long Format باشد. در این مقاله ابتدا نسخه استاندارد لیسنینگ تافل را معرفی می کنم و در انتها به سراغ Long Format می رویم.

لیسنینگ تافل و بخش های مختلف آن TOEFL iBT Listening

لیسنینگ تافل

وقتی بخش  Reading  را تمام کردید، نوبت به لیسنینگ می رسد. در لیسنینگ تافل شما باید به شش فایل صوتی گوش کنید و به سوال هایی پاسخ بدهید. در TOEFL شما سوال های Listening را بعد از اینکه فایل های صوتی مرتبط با آن سوال ها پخش شد می بینید. یعنی، برای اینکه بتوانید در لیسنینگ تافل نمره خوبی بگیرید باید یا حافظه خوبی داشته باشید یا خوب نت بردارید یا حالت متوسطی از هر دوی این ها! این فایل های صوتی کوتاه نیستند و ممکن است تا پنج دقیقه هم باشند.

سرعت مکالمه ها

هر چند در لیسنینگ تافل سعی شده تا مکالمه ها طبیعی باشند، واقعیت این است که سرعت حرف زدن در این فایل های صوتی از سرعت مکالمه های روزره آمریکایی کمتر است و بنابراین فهمیدن فایل های صوتی لیسنینگ تافل از فهمیدن مکالمه های روزمره راحت تر است.

نحوه پاسخگویی

بعد از اینکه فایل صوتی پخش شد، اولین سوال مربوط به آن روی صفحه ظاهر می شود و همزمان فردی آن سوال را برای شما می خواند. وقتی شما به آن سوال پاسخ بدهید و به سوال بعدی بروید، دیگر نمی توانید به سوال قبلی برگردید و پاسخی را تغییر بدهید. بعد از اینکه مجموعه سوال های هر فایل صوتی تمام شد، شما به فایل صوتی بعدی هدایت می شوید.

انواع فایل صوتی لیسنینگ تافل

همانطور که در بالا هم توضیح دادم، در لیسنینگ تافل شما باید به شش فایل صوتی مختلف گوش کنید و به سوال هایی که بعد از هر کدام از این فایل های صوتی می آیند پاسخ بدهید. این شش فایل صوتی یا از نوع Conversation هستند یا Lecture.

ساختار Conversation

Conversation ها همانطور که از اسمشان مشخص است، مکالمه ای بین دو نفر در یک محیط  اغلب آکادمیک هستند. البته دقت کنید که موضوع یک Conversation می تواند غیر آکادمیک هم باشد. همیشه یک نفر در این Conversation دانشجو است و فرد دوم می تواند یک دانشجوی دیگر، یک استاد راهنما یا هر فرد دیگری که در دانشگاه کار می کند باشد. مثلاً یک Conversation ممکن است بین یک دانشجو و استاد راهنمای او باشد و آنها در مورد دلیل آماده نشدن مقاله دانشجو حرف بزنند. یک Conversation معمولاً بین سه تا پنج دقیقه طول می کشد و بعد از هر Conversation پنج سوال خواهید داشت.

برای اینکه بیشتر با Conversation های آزمون تافل آشنا بشوید، بد نیست به یکی از آنها گوش کنید:

ساختار Lecture

یک Lecture معمولاً در حدود پنج دقیقه طول می کشد و بعد از هر Lecture شش سوال خواهید داشت. این ها قسمتی از یک کلاس درس هستند که در آنها یک استاد در مورد یک موضوع آکادمیک حرف می زند. موضوع این سخنرانی های آکادمیک می تواند خیلی متنوع باشد و باید انتظار مطالبی در مورد انوع مهره دار های بومی جزیره گالاپاگوس (!) تا دلایل سقوط بازارهای مالی بزرگ دنیا در سال ۲۰۰۸ را داشته باشید. خود Lecture ها را می توان به دو دسته طبقه بندی کرد:

  1. lecture با دانشجو
  2. lecture بدون دانشجو.

در Lecture هایی که دانشجو ندارند استاد تمام مدت درمورد موضوع مورد بحث حرف می زند و در Lecture هایی که دانشجو دارند ممکن است دانشجو ها گاهی سوال هایی بپرسند و یا حتی استاد از دانشجو ها سوال هایی بپرسد و یک بحث دو طرفه بین استاد و دانشجو در مورد همان موضوع آکادمیک بوجود بیاید. در ادامه به یک Lecture از لیسنینگ آزمون تافل گوش کنید:

ترتیب فایل های صوتی در لیسنینگ تافل

همانطور که گفتم، در لیسنینگ تافل شما شش لیسنینگ خواهید داشت که یا Conversation هستند و یا Lecture. این شش Listening به این ترتیب ظاهر می شوند:

Conversation 1

Lecture 1

Lecture 2

Conversation 2

Lecture 3

Lecture 4

یعنی ابتدا یک Conversation خواهید داشت و بعد از آن دو Lecture. سپس این الگو یک بار دیگر تکرار می شود و شما باز هم یک Conversation می بینید که بعدش دو Lecture می آید.

همانطور که گفتم، بخش Listening هم می تواند Long Format باشد. یعنی بیشتر از ۶ فایل صوتی داشته باشد. من در مقاله لانگ فرمت تافل TOEFL ibt در مورد حالت Long Format آزمون تافل توضیح داده ام و پیشنهاد می کنم حتما سری به آن مقاله بزنید.


یک آموزش فوق العاده: در صورتی که قصد دارید در آزمون تافل شرکت کنید، حتماً با استفاده از آموزش ویدیویی کتاب لغات ضروری تافل، تمامی لغات این کتاب را با سرعت و ماندگاری بسیار بیشتر یاد بگیرید.

برای دانلود کلیک کنید: آموزش ویدیویی کتاب لغات ضروری تافل 


همچنین، برای اینکه بتوانید به درستی به سوال های Listening تافل پاسخ بدهید، باید با انواع سوال های آن هم آشنا باشید. من در مقاله ای تحت عنوان ” انواع سوال های Listening تافل ” هفت نوع مختلف سوال در لیسنینگ تافل را بصورت مفصل توضیح داده ام و توصیه می کنم حتماً سری به آن مقاله بزنید تا قبل از اینکه به سراغ تست های تافل بروید دقیقاً بدانید باید انتظار چه نوع سوال هایی را داشته باشید.

مدیر و مدرس وبسایت آموزش زبان انگلیسی زبان پلاس ( کلاس ها | آموزش های ویدیویی)

این نوشته را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:​
تلگرام
واتس اپ
اسکاپ
لینکدین
ایمیل
بذار پرینتش کنم برای خودم!
دیدگاه های این مقاله

34 دیدگاه دربارهٔ «لیسنینگ تافل و بخش های مختلف آن TOEFL® iBT Listening»

  1. ببخشید وقتی از ما در مورد اسپیکینگ سوال میپرسند روی برگه هستش و یا به صورت شفاهی هست؟

  2. سلام وروزتون بخیر من مدرس زبان هستم والان حدود ۱۰ ساله که تدریس میکنم تمام سطح ها رو هم تدریس کردم بجز expanding ولی متاسفانه در امتحان تافل در بخش listening واقعا دست وپام رو گم میکنم و گیج میشم فکر میکنم که غلبه بر این حس رویکرد خاصی رو نیاز داشته باشه که من نمیدونم میشه لطفا بهم راهنمایی کنید

  3. سلام
    وقت بخیر
    من در قسمت لسنینگ تافل مشکل دارم و زیاد نوت برداری می کنم چون اگر کم بنویسم حواسم پرت می شود و به نظرم این امر مانع شنیدن کل متن می شود و خیلی از جزییات رو از دست میدم و نمرمو نمی تونم افزایش بدم . ممنون می شوم اگر راهنمایی بفرمائید.

    1. سلام.
      سعی کنید زیاد ننویسید. گوش کنید، کمی با تاخیر چکیده ای از چیز هایی که شنیدید رو به صورت خلاصه نت برداری کنید. اگر همزمان چیزی که می شنوید رو بنویسید، مطمئن باشید اطلاعات زیادی رو از دست می دید، مگر اینکه سطح لیسنینگ بسیار خوبی داشته باشید که در این صورت مشکلی نباید می داشتید. این نکته رو مد نظر داشته باشید که برای اینکه بتونید به سوال های مفهومی تر بخش Listening آزمون تافل پاسخ بدید باید بتونید درک عمیقی از لیسنینگ داشته باشید. این درک عمیق با نت برداری همزمان معمولاً به دست نمیاد. به همین دلیل خیلی ها بعد از مدتی نمره لیسنینگشون در یک رنج نمره خاصی توقف می کنه و پیشرفت بیشتری نمی کنن، حتی با وجود اینکه دارن روی لیسنینگ کار زیادی انجام میدن و زمان زیادی رو برای تمرین TOEFL Listeningمی گذارن.
      سعی کنید با تاخیر نت بردارید. نه همزمان.

  4. بیولوژیست

    سلام وقت بخیر. من تازگی شنیدم که امتحان تافل بهتر است تا ایلتس از این نظر که رایتینگ ایلتس رو خیلی بیرحمانه بررسی میکنند و نمره ی خیلی کمی به این قسمت میدن ایا این درسته؟ بعد اینکه منابع ایلتس خیلی متنوعه ولی تافل اینطوری نیست پس بهتره وقت رو روی تافل بگذاریم ایا این نظر درسته؟ خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید. من در حد متوسط هستم و میخوام امسال ایلتس بدم اما با این چیزی که شنیدم دو دل شدم چون گفتن تافل راحت تره حالا موندم کدومو شرکت کنم؟

    1. سلام.
      بهتره نگیم آزمونی از اون یکی بهتره. بهتره بگیم برای شرایطی که ما داریم، گرفتن نمره مد نظرمون در یکی از آزمون ها از اون یکی آزمون بهتر و راحت تر هست. باید ببینید نمره مد نظرتون توی هر آزمون چند هست و مهارت خودتون رو در بخش های مختلف آزمون ارزیابی کنید. پیشنهاد می کننم مقاله زیر رو مطالعه کنید:

      آیلتس یا تافل؟

  5. سلام استاد
    خسته نباشید
    بنده قصد شرکت در آزمون تافل را دارم و برای تقویت مهارت لیسنینگ تصمیم گرفتم از خود منابع آزمون تافل یعنی tpo ها کارم را شروع کنم . البته لیسنینگ بنده قوی نیست و مثلا در tpo اول نمره ی ۱۵ را گرفتم و با توجه به اینکه تا دی می خواهم در آزمون شرکت کنم ترجیح دادم به جای کتاب هایی مثل tactics از خود tpo ها استفاده کنم. به نظر شما این کار ایرادی ندارد؟
    روشی که برای گوش دادن به فایل ها دارم به این صورت هست که در ابتدا یک بار از خودم آزمون می گیرم و نمره رو یادداشت می کنم. سپس شروع به transcribe کردن فایل ها می کنم و مثلا نوشتن یک فایل ۳ دقیقه ای ممکن است تا یک ساعت زمان لازم داشته باشد ( برای نوشتن هر فایل صوتی بارها آن را عقب و جلو می کنم). به نظر شما بعد از نوشتن فایل ها چه کاری را انجام بدهم ؟
    دوباره از خودم آزمون بگیرم؟
    به سراغ transcript های فایل ها بروم و با نوشته های خودم مقایسه کنم ؟
    فایل ها با سرعت بیشتری گوش بدهم؟
    لطف می کنید یک روش چند مرحله ای مناسب را به بنده پیشنهاد بدهید.
    بسیار سپاسگزارم

    1. سلام.
      اینکه نمی خواهید از Tactics استفاده کنید بستگی به سطح فعلی زبانتون داره. اگر فایل های مجموعه ای مثل Tactics برای شما راحت هستن، خب منطقی هست که برید سراغ TPO ها. اگر نه، همون Tactics ها رو اول کار کنید. سعی کنید اگر از تی پی او ها برای تمرین استفاده می کنید حداکثر از ۱۵ تا آزمون اول استفاده کنید. چون شما نیاز خواهید داشت که آزمون هایی رو به صورت جدی به عنوان ” آزمون” و نه به عنوان “تمرین” کار کنید. نکته بعدی اینه که فایلتون رو ننویسید. نوشتن باعث میشه گشتون تنبل بشه و در مراحل بعدی که یک بخش رو دارید گوش میدید فقط به دنبال چیزهایی که ننوشتید خواهید بود و جمله رو به صورت کامل درک نمی کنید. این در آینده برای شنیدن فایل های طولانی بدون وقه مشکلات جدی در درک فایل ها ایجاد خواهد کرد. فایل ها رو با سرعت نرمال گوش کنید، اما برای تمرین می تونید سرعت و کمی بالا ببرید یا محیط رو کمی از حالت ایده آل پر سر و صدا تر کنید. مثلاً می تونید هدفون نگذارید و یا در جایی که سکوت کامل نیست و کمی صدا های مزاحم هست فایل ها رو گوش کنید.
      براتون آرزوی موفقیت می کنم.

  6. با سلام خدمت استاد عزیز
    برای بخش لیسنینگ سر جلسه کدوم یک از دو حالت زیر رو به نظر شما انتخاب کنیم؟ناگفته نماند که هر کدام از حالتها طرفداران خودش رو داره و دلایل خودشون رو.
    ۱. آیا در این بخش حین شنیدن نوت برداری کنیم؟
    ۲.یا نوت برداری نکنیم و به حافظه خودمون اتکا کنیم که حین نوت برداری بخشهایی رو از دست ندیم؟
    با سپاس

    1. سلام.
      به سطح زبانتون بستگی داره.
      اگر لیسنینگتون ضعیف هست، پیشنهاد می کنم فقط گوش کنید. در این صورت حداقل چیزهایی که می شنوید رو می تونید استفاده کنید. وقتی سرعت درک مطالب به صورت شنیداری پایین باشه، نوشتن باعث میشه کامل از لیسنینگ جا بمونید و بعدش عملاً انگار به لیسنینیگ گوش ندادید.
      اما برای گرفتن نمره بالا، نت برداری گاهی لازم هست و گاهی هم نیست. یعنی شما ممکنه لیسنینگ بسیار خوبی داشته باشید و بتونید بدون نت برداری به همه سوال های یک آزمون TPO پاسخ بدیدف اما توی یک آزمون دیگه، بعلت زیاد بودن جزئیات، نتونید گزینه ضحیح رو پیدا کنید و یا حداقل گزینه های غلط بعضی از سوال ها رو رد کنید و به همین خاطر نمره اون سوال ها رو از دست بدید. پس به هر حال اگر می خواهید نمره بالایی بگیرید، توصیه می کنم نت برداری رو انجام.
      توصیه من برای دوستانی که سطح لیسنینگ متوسط به بالایی دارن این هست که به مقدار کمی نت برداری رو انجام بدن. یکی از روش های خوبی که می تونه باعث بشه نت برداری درک لیسنینگ شما رو خراب نکنه اینه که با تاخیر نت بردارید. یعنی هر چیزی رو که می شنوید رو ننویسید و منتظر باشید تا داستان و جزئیات هر بخش شکل بگیرن و بعد کمی نت بردارید کنید. البته گاهی که جزئیاتی مثل طبقه بندی انواع مختلف یک چیز مطرح میشه بهتره همزمان با شنیدن یا حداقل با تاخیر بسیار کم نت برداری رو هم انجام بدید.
      در کل برای گرفتن نمره بین بیست تا بیست و چهار شاید حتی نیاز به نت برداری هم نباشه و بتونید صرفا با گوش دادن و “اتکا به حافظه خودتون” هم نتیجه بگیرید.
      امیدوارم این اطلاعات بتونه بهتون کمک کنه.

  7. متشکرم از اطلاعات جامعتون
    متون لیسنیگ های ۳۲ به بعد تی پی ا را از کجا پیدا کنم؟
    با تشکر

  8. سلام و خدا قوت.
    فقط می تونم بگم شما مثل یه برادر دارید به ما کمک می کنید. خدا بهتون بهترین خیرهارو بده.
    می خواستم ازتون بپرسم که مقاله ” انواع سوال های Listening تافل ” رو آپلود نکردید هنوز؟
    من نمی تونم پیداش کنم

    1. سلام.
      خواهش می کنم. خوشحالم که مطالبی که در زبان پلاس قرار دادم برای شما مفید بوده.
      متاسفانه مقاله ای که فرمودید رو هنوز ننوشتم. امیدوارم به زودی این کار رو بتونم انجام بدم.

      1. خیلی ممنون. لطف بزرگی می کنید.
        آقای قائمی نژاد
        من حدود دو ماه زمان گذاشتم و تو سایتهای مختلف و معروف ترین سایتی که برای اپلای هست و انجمن های مختلف داره، دنبال اطلاعات گشتم. اگرچه اطلاعات خیلی زیاد و مفیدی ازشون گرفتم اما به دلیل حجم بالای اطلاعات، خیلی از من زمان گرفت و گاهی بیش از حد سر در گم می شدم. اما از دیروز به مدت دو روز به خودم وقت دادم تا ساعتهایی رو وقت بذارم و کل مطالب سایت شما (تافل و GRE) رو بخونم و دسته بندی کنم.
        وقتی برای این نیست که بگم “ایکاش از اول با سایت شما آشنا می شدم تا خیلی سریع، خلاصه و مفید به هر اطلاعاتی که نیاز دارم، دسترسی پیدا کنم”، ولی قطعا سایت شما رو هم در کنار اون سایتها به تمام دوستان و نزدیکانم که در ابتدای راه هستن، معرفی می کنم.
        هفته پیش هم “آموزش ویدیویی ایمیل به استاد” رو تهیه کردم که خیلی مختصر و مفید به هر آنچه که لازم بود، اشاره فرموده بودین.
        *زندگیتون پر از خیر و برکت*
        مریم

  9. سلام استاد عزیز.
    با تشکر از راهنمایی های شما.
    استاد، با توجه به راهنمایی شما، بنده سه سطح کتاب tactics for listening را مطالعه کردم.
    به نظر شما در مرحله بعدی چه کتابی را برای تقویت listening آزمون toefl شروع بکنم؟

    1. سلام.
      در صورتی که هر سه جلد کتاب Tactics for Listening رو خوب کار کردید و تسلط کامل دارید می تونید از TPO های اول شروع کنید و مهارت لیسنینگ خودتون رو با استفاده از آزمون های تافل افزایش بدید. TPO های اول، منظورم ۱۰ تا ۱۵ تای اول هست، کمی ساده تر از آزمون های واقعی تافل هستند و بنابراین شما می تونید با استفاده از اونا کم کم به سطح تافل برسید.
      البته تاکید می کنم اگر کتاب های Tactics for Listenign رو خوب کار کردید و مثلاً الان می تونید اگر چند ثانیه از بخش های مختلف کتاب Expanding رو پخش کنید، دقیقاً بگید چه کلماتی گفته میشه.
      موفق باشید.

  10. عباس اکبری

    سلام جناب آقای قائمی نژاد
    با توجه به نمرات هر اسکیل که خدمت شما عرض کردم، فرمودین قبل از کلاس فقط رو لیسنینگ هم کار کنم و تا ۲۳ ،۲۴ برسونم.
    حالا میخواستم ازتون اگه امکانش هست بفرمایید چه برنامه ای برای این کار داشته باشم و با روزی ۳ ساعت چه مدت زمان لازم هست تا به
    سطح قبل از تافل برسم.
    ممنونم

    1. سلام.
      همونطور که خدمت شما عرض کردم، شما برای رسیدن به نمره ای که مد نظرتون هست باید لیسنینگتون رو به نمره ۲۳ تا ۲۴ برسونید. برای اینکه در کلاس تافل شرکت کنید، بهتره اول کمی لیسنینگتون رو از سطح فعلی خودتون افزایش بدید، نه اینکه منتظر باشید دقیقاً به این نمره ها برسید و بعد شروع کنید.

      برای تقویت مهارت لیسنینگتون می تونید از کتاب های Tactics for Listening شروع کنید. این کتاب در سه سطح هست. سطح اول Basic، سطح دوم Developing و سطح آخرش هم Expanding نامگذاری شده که من توصیه می کنم شما از کتاب اول شروع کنید.
      با توجه به نحوه پرسش لیسنینگ توی تافل، شما باید سعی کنید وقتی کار با این کتاب ها رو شروع می کنید، از همون ابتدا روی مهارت نت برداریتون کار کنید. به این صورت که وقتی قراره ۵ تا فایل صوتی کوتاه پخش بشه و شما بعد از گوش دادن هر کدوم از این فایل ها به یک سوال چند گزینه ای پاسخ بدید، شما سعی کنید اول به همه اون ۵ فایل صوتی گوش کنید و در موردشون نت برداری کنید، بعد با استفاده از نت هاتون سعی کنید همه سوال هایی که در مورد این ۵ فایل مطرح شده رو پاسخ بدید. با این کار، همچنان که از کتاب اول که سطح ساده تری داره به سمت کتاب آخر که سطح بسیار بالاتری داره پیش میرید، مهارت لیسنینگ و نت برداریتون بصورت همزمان بهبود پیدا می کنه. یادتون نره بعد از اینکه گوش دادید، نت برداری کردید و به سوال ها پاسخ دادید، حتما از متن انتهای کتاب کل فایل صورتی رو به صورت ۵ ثانیه به ۵ ثانیه بررسی کنید تا مطمئن بشید همه کلمات رو می فهمید و با نحوه تلفظ اونها آشنا می شید.

      البته در این مدت در کنار لیسنینگ حتماً روی دامنه لغات خودتون هم کار کنید. افزایش دامنه لغت در کنار کار روی لیسنینگ، باعث میشه نتیحه بسیار یهتری در هر دو این ها بگیرید. توصیه من اینه که کتاب لغت های ضروری تافل رو بخونید. آخرین ویرایش این کتاب ویرایش هفتم هست که توصیه می کنم حتما اون رو مطالعه کنید. فایل پی دی اف این کتاب رو می تونید از کتابخانه زبان پلاس دانلود کنید. برای راحتی شما لینکش رو همینجا قرار میدم:

      دانلود کتاب لغت های ضروری تافل

      1. عباس اکبری

        عرض سلام مجدد خدمت شما

        خیلی خیلی از توضیحات جامع و کامل شما سپاسگذارم.
        لطفا بفرمایید با سه ساعت مطالعه لیسنینگ چه مدت لازم هست تا به ورودی کلاس تافل برسم.
        بازم ممنونم

  11. سلام استاد.
    استاد من ۵ ماهی هست که برای تافل شروع کردم. ولی برای لیسنینگ دچار مشکل هستم. نمی توانم لیسنینگ های تافل را متوجه بشم.
    می خواستم از شما راهنمایی بگیرم که برای لیسنینگ من که متوسط رو به ضعیف هست چه راه حلی پیشنهاد می کنید؟
    البته بعضی از سایت های پیشنهادی آنقدر سطح بالا هستند که بنده چیزی متوجه نمی شوم.

    (متاسفانه برخلاف آیلتس که کلی کتاب برای لیستینگ وجود داره و همچنین سوالات و لیسنینگ راحت تری هم داره؛ من کتابی برای تقویت لیسنینگ تافل پیدا نکردم!)

    با تشکر از شما.

    1. سلام.
      برای تقویت لیسنینگ خودتون برای رسوندنش به سطح تافل می تونید از مجموعه Tactics for Listening استفاده کنید. این مجموعه سه کتاب داره و توصیه می کنم از کتاب اولش شروع کنید. اگر روی لیسنینگ های این کتاب خوب کار کنید می تونید Listening خودتون رو به سطحی برسونید که بتونید با کتاب های تافل کار رو ادامه بدید.
      برخلاف چیزی که گفتید، کتاب های بسیار زیادی وجود دارن که با استفاده از اونها می تونید لیسنینگ تافل خودتون رو تقویت کنید. توصیه من برای سطح زبانی که توضیف کردید همیشه اینه که اول از کتاب های Tactics شروع کنید و بعد یه تست بزنید و بعد تصمیم بگیرید با چه کتابی ادامه بدید.
      موفق باشید.

  12. سلام
    ببخشید باید تمام لغات لکچرهای تخصصی در بخش لیسنینگ را بخوانیم؟ مثلا برای tpo بارونز یا کمبریج
    خیلی لغات تخصصی هستن و مربوط به به خود رشته… که حتی من به زبان فارسی هم بهشون اشراف ندارم…
    اینجوری که دارم لغت در میارم خیلی وقتمو داره میگیره و کلا حجم لغاتم خیلی زیاد شده و عملا لغات کاربردی نیستن که بگم در اینده دایره لغاتم برای حرف زدن بالا رفته…من به عمرم تو محاوره های فارسی ام حتی درباره مثلا جریان همرفتی یا کوارکها یا ژنهای هموتیک استفاده نمیکنم . احساس میکنم شاید اصلا بدردم نخورند. والا اونقدر که تو لیسنینگ برام لغات نا اشناست توی ریدینگ نیست.

    1. سلام.
      نه، نیازی نیست همه این ها رو بدونید، اما مطمئنا هر چه بیشتر بدونید کار راحت تری خواهید داشت. اما دونستن همه اون عبارت ها تقریباً غیر عملی هست، حداقل برای افرادی که فقط قصد دارن یک نمره خوب در تافل بگیرن و نمیخوان همه زندگیشون رو صرف این کار بکنن.
      اما بهتره کلماتی که خیلی رایج هستن رو یاد بگیرید. برخی کلمات هستن که شاید به نظر شما چندان پر کاربرد نرسن، اما در عمل خیلی هم عادی و پرکاربرد باشن. توصیه می کنم کلماتی که در فایل پی دی افی که در سایت در مورد لغات خاص ریدینگ و لیسنینگ گذاشتم رو دانلود کنید و کلمات توی اون PDF رو تا حد امکان یاد بگیرید.

      1. بسیار از راهنمایی ارزنده اتون سپاسگزارم. خیلی پی دی اف جامع و خوبی هست. خیلی ممنونم

  13. سلام وقت بخیر
    من دنبال نمونه های متععد برای لیسینگ هستم در تافل که فایل تراسکریپتم باشه
    به جز سایت ETS که تعداد محدودی گذاشته مرجع دیگه ای هست؟
    سپاس

    1. سجاد قائمی نژاد

      سلام.
      شما می تونید تعداد بسیار زیادی از اینلیسنینگ های تافل رو توی نمونه سوال های نرم افزار tpo پیدا کنید. می خواهید لینک نرم افزار رو بدم دانلود کنید؟ اگر آره، لطفاً یه ایمیل به من بدید.

  14. سلام. شما در پارگراف آخر این متن نوشته اید که: “من در مقاله ای تحت عنوان ” انواع سوال های Listening تافل ” هفت نوع مختلف سوال در لیسنینگ تافل را بصورت مفصل توضیح داده ام”. اما من هرچی میگردم این مقاله رو پیدا نمیکنم. لطفا اگر میشه لینک این مقاله رو بگذارید.
    ممنونم از سایت خوبتون و آموزش های بی نظیرتون
    راستی. فکر کنم سایت زبان پلاس هنوز کامل نشده، چون من نتونستم عضو سایت بشم. اما با esliran.ir این مشکل رو نداشتم. در کل اون وبسایت رو در حال حاضر بیشتر ترجیح که مطالب رو از اونجا بخونم. بازم ممنونم ازتون

    1. سجاد قائمی نژاد

      سلام.
      خیلی ممنونم و افتخار می کنم که مطالب وبسیات رو می خونید و دقیق هستید. زبان پلاس در حال تکمیل هست. به زودی تمامی اون مطالب روی سایت قرار می گیره. به زودی همچنین ویدیو های آموزشی جالبی روی سایت زبان پلاس قرار میدم.
      موفق باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا